logo


Με μια ολιγόλογη τοποθέτηση στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής (20/9) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής ανακοίνωσε στο Σώμα την παραίτησή του από το αξίωμα, το οποίο υπηρέτησε επί 2,5 χρόνια. Ο κ. Υφαντής τόνισε πως στο διάστημα αυτό και σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις, θέματα που επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία του, με την αρχική έγκριση του Δημάρχου, εντούτοις στην πορεία και μέχρι να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ανεστάλησαν είτε ακυρώθηκαν. Τούτο, σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, σημαίνει την αποστασιοποίηση της Δημοτικής Αρχής από μια σειρά υπεσχημένων προεκλογικών δεσμεύσεων, με την οποία διαφωνεί. Την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου θα υποβάλει και γραπτώς στο Δήμαρχο εντός των ημερών.

img_6870

“Η υλοποίηση των δεσμεύσεων δεν κρίνεται στη διετία, αλλά στην πενταετία” σχολίασε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ευχόμενος πάντως καλή συνέχεια στο στέλεχος της παράταξής του. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο κ. Ζαμάνης επιφυλάχθηκε για περαιτέρω δηλώσεις, αφού προηγουμένως δει και το γραπτό κείμενο της παραίτησης Υφαντή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ πως ανάμεσα στα θέματα αρμοδιότητας της εν λόγω Αντιδημαρχίας που ήρθαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσύρθηκαν με παρέμβαση Δημάρχου ήταν η ίδρυση του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου και του Κέντρου Μελέτης του Ελληνισμού της Ανατολής, ενώ ατελέσφορη, παρά την εργώδη προετοιμασία, υπήρξε η προσπάθεια για τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία τορπιλίσθηκε εκ των έσω. Επιπλέον, ναυάγησε η διαδικασία αξιοποίησης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, που βασιζόταν σε πρόταση του Αντιδημάρχου και της οποίας η μελέτη είχε προχωρήσει, δεν “περπάτησαν” τα προγράμματα του Μαζικού Αθλητισμού παρά τη σχετική προετοιμασία και τη συμφωνία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής, ενώ αγνοείται η τύχη των ΚΔΑΠ του Δήμου για το χειμώνα, παρά το γεγονός πως η διαδικασία για το σχετικό διαγωνισμό είναι έτοιμη από τον Ιούλιο.

Άγνωστο, τέλος, παραμένει αν η συγκεκριμένη- άμισθη σήμερα- Αντιδημαρχία δοθεί σε άλλο στέλεχος της Διοίκησης ή πρόκειται να καταργηθεί.