logo


Μέχρι τέλους του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας, για 3η συνεχή χρονιά, του Κοινωνικού Σπουδαστήριου του Δήμου που από πέρυσι πραγματοποιείται με τη συνεργασία των φροντιστηριακών οργανισμών της πόλης μέσω ετήσιων υποτροφιών- χορηγιών. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται εντός των ημερών η επικοινωνία του Δήμου με τους υπεύθυνους των φροντιστηρίων- που ανταποκρίθηκαν αμέσως στη σχετική πρόσκληση- για τον αριθμό των θέσεων που μπορούν να διαθέσουν. Υπενθυμίζεται πως μετά από την υποβολή των αιτήσεων, η επιλογή των μαθητών- από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης- γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, ενώ λαμβάνεται υπόψη και το αποδεικτικό σχολικής επίδοσης του κάθε μαθητή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί εδώ πως πέρυσι οι αιτήσεις ήταν λιγότερες από τον αριθμό των θέσεων που προσέφεραν τα φροντιστήρια.

Επιπλέον, στην τελική φάση έχει μπει η διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, που θα αναλάβει τη μετακίνηση των φοιτητών της πόλης με λεωφορείο από και προς την Πολυτεχνούπολη και την Πανεπιστημιούπολη. Τα δρομολόγια του λεωφορείου αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Για τα δυο παραπάνω προγράμματα του Δήμου, που εκπονούνται από το Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες Δελτία Τύπου με σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.