logo


Μετά από κρούσματα κακοποίησης ζώων, που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Δήμου Διονύσου, αλλά και στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για τη φιλοζωία και τις ποινικές ευθύνες όσων καθ’οιονδήποτε τρόπο βασανίζουν ζώα, η Επιτροπή Αδέσποτων του Δήμου Διονύσου προχώρησε στην έκδοση αφίσας με τις σχετικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις:

img_6877

Επιπλέον, στη χθεσινή (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης ενημέρωσε το Σώμα πως βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία με τον ομόλογό του από το γειτονικό Δήμο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο για την εξέταση υποβολής κοινής πρότασης, μετά και από την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει μέχρι και 70% χρηματοδότηση σε Δήμους και συνδέσμους Δήμων για τη δημιουργία καταφυγίων.

Ενημερωτικό, τέλος, σημείωμα έστειλε στους δήμους το Τμήμα Προστασίας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα: “Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων” με στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων στην περιοχή των Βαλκανίων. Το υλικό της εκστρατείας (Δελτίο Τύπου, αφίσα, ενημερωτικό φυλλάδιο, Οδηγό για δασκάλους, βιβλίο με παιχνίδια για παιδιά, ερωτηματολόγιο ετοιμότητας υποψήφιων ιδιοκτητών σκύλων κ.λπ.) είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia και απευθύνεται σε Υπουργεία, τοπικές αρχές, σχολεία, καταστήματα πώλησης κατοικιδίων ζώων, ΜΜΕ κ.λπ.

filozwia