logo


Πεσμένοι σοβάδες, φουσκωμένα πατώματα, υγρασία παντού και μούχλα είναι η εικόνα που αντικρύζει όποιος διαβεί το κατώφλι του Δημοτικού Σταθμού Δωράς Κουκουτσέα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Τα 12 ολόκληρα χρόνια που το κτήριο στη φερώνυμη οδό παρέμεινε κλειστό και αχρησιμοποίητο, έκαναν τη δουλειά τους, προκαλώντας σημαντικές φθορές στο χώρο. Το πρόβλημα έγινε οξύτερο πριν από μερικές ημέρες, όταν έσπασαν σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο πρώτος όροφος, να φουσκώσουν τα πατώματα και να σημειωθούν φθορές στα είδη του Παιδικού Σταθμού που φυλάσσονταν εκεί, ως μέρος της δωρεάς- κυρίως κρεββατάκια και χαλιά.

photo-437

Υπενθυμίζεται πως το έργο είχε ολοκληρωθεί επί Διοίκησης Σωτηρίου στην Κοινότητα Διονύσου, αλλά μόλις προσφάτως παραδόθηκαν τα κλειδιά στο Δήμο, μια που επί χρόνια η παράδοση αυτή σκόνταφτε στους αλλεπάλληλους όρους που η δωρήτρια Μ. Κουκουτσέα έθετε για την παραχώρησή του.

photo-438

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικο, o Παιδικός Σταθμός που αναμένεται να φιλοξενήσει τουλάχιστον 40 παιδάκια, θεωρείται απολύτως αδύνατο να τεθεί σε χρήση άμεσα, μια που οι απαιτούμενες επισκευές είναι και πολλές και χρονοβόρες. Ο ίδιος υπολογίζει την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών την προσεχή άνοιξη, οπότε και ο Παιδικός Σταθμός αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο Σεπτέμβριο.

photo-439