logo


Συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων των δυο Δημοτικών Σχολείων που για τελευταία ημέρα συστεγάζονται σήμερα στο κτήριο Καργάκου, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 7, με θέμα και πάλι την ασφάλεια του σχολικού συγκροτήματος της οδού Αργυρουπόλεως. Υπενθυμίζεται εδώ πως σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη διάρκεια του χθεσινού (12/9) αγιασμού, περίπου 120 παιδιά θα μεταφερθούν από τις σχολικές εγκαταστάσεις της Λ. Σταμάτας, σε εκείνες της οδού Αργυρουπόλεως, μετά και την ανακατασκευή του παλιού Δημοτικού της Δροσιάς, η οποία- σύμφωνα με το Σύλλογο- ήταν σε περιορισμένη κλίμακα, γεννώντας φόβους για ζητήματα στατικής επάρκειας.

Το αίτημα των γονιών, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, για έλεγχο του κτηρίου από Επιτροπή Καταλληλότητας αγνοήθηκε από το Δήμο, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να στείλει την περασμένη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου εξώδικο προς το Δήμαρχο, τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Υποδομών και την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπου εφιστάται η προσοχή στα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο, ενώ επισημαίνονται οι ευθύνες όποιου αποφασίσει να στείλει τα παιδιά στο παλιό σχολείο, χωρίς να έχουν πρώτα επιλυθεί τα προβλήματα αυτά. Δεν αποκλείει, τέλος, και τις νομικές κινήσεις αν δεν πρυτανεύσει πνεύμα συνεννόησης, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών

kargakou

Επιπλέον ο Σύλλογος τονίζει πως απαραίτητη στη σημερινή, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, είναι η παρουσία των γονιών και από τα δυο σχολεία, “καθώς έχει προκύψει και σοβαρό θέμα με την χρήση των 6 τάξεων του κτιρίου «πρώην Καργάκου”. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, στις 6 αίθουσες που ελευθερώνονται από αύριο, να στεγαστούν τμήματα του ΕΠΑΛ.