logo


Μεθαύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει και πάλι το κουδούνι στο ανακαινισμένο σχολικό κτήριο της οδού Αργυρουπόλεως, όπου μετά από απουσία 4 χρόνων θα επιστρέψει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, από το κτήριο του Καργάκου όπου μέχρι σήμερα συστεγαζόταν με το 3ο Δημοτικό Διονύσου.

photo-429

Την παραπάνω εξέλιξη ανακοίνωσε και επισήμως στη σημερινή τελετή αγιασμού ο Διευθυντής του 3ου Διονύσου Δ. Καλαμπαλίκης, προσθέτοντας πως όλα τα παιδιά θα πάνε κανονικά στου Καργάκου αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το ποια από τα τμήματα μεταφέρονται στην Αργυρουπόλεως.

photo-427

Σημειώνεται εδώ πως μέχρι σήμερα το 1ο Δημοτικό Δροσιάς λειτουργούσε ως οκταθέσιο, όμως με την επιστροφή του στο παλαιό σχολικό συγκρότημα θα λειτουργεί ως εξαθέσιο, όση ήταν και η δυναμικότητα του παλιού σχολείου, με 1 τμήμα ανά τάξη-το τρίτο τμήμα στις τέσσερις πρώτες τάξεις και το δεύτερο τμήμα της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Τα υπόλοιπα τμήματα μένουν στου Καργάκου και θα αποτελούν το 3ο Δημοτικό Διονύσου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Β. Κοκμοτό, η οριστική απόφαση για τη μεταφορά του σχολείου καθώς και για τα γεωγραφικά όρια των δύο σχολείων ελήφθη εκτάκτως από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την περασμένη εβδομάδα συνοδευόμενη από εισήγηση του Τμήματος Παιδείας του Δήμου. Η δυναμικότητα, πάντως, του κάθε σχολείου αποτελεί αντικείμενο υπηρεσιακής απόφασης, που θα έρθει από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Β. Ξυθάλη.

Όσον αφορά στις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου στην Αργυρουπόλεως, σε αγώνα δρόμου είχε αποδυθεί η Δημοτική Αρχή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε το συγκρότημα να είναι έτοιμο με την έναρξη του σχολικού έτους. Μέχρι και σήμερα 12/9 συνεργεία επιμελούνται των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ αρκετοί γονείς μετά τον αγιασμό στου Καργάκου σταματούσαν στο παλιό σχολείο για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών.

photo-428

Τη χαρά του για την επιστροφή των μαθητών στο έτοιμο πια κτήριο της οδού Αργυρουπόλεως, εξέφρασε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης μετά τον αγιασμό, στον οποίο επίσης παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Τσούκας και Μπ. Ιωαννίδης, ο τοπικός σύμβουλος Δροσιάς Στ. Ουσταμπασίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β΄Βάθμιας (και μέλος της Επιτροπής Α΄Βάθμιας) Εκπαίδευσης Α. Δελαγραμμάτικας, και βέβαια οι γονείς και τα παιδιά των δυο σχολείων.