logo


Στο ίδιο έργο θεατές, όσοι προσήλθαν στην προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Περισσότερο από ένα μήνα από την τελευταία- πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεκαοκτώ, από τους συνολικά 25, σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής είχαν προσέλθει μέχρι τις 6.40, ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας παρέμεναν εκτός αιθούσης, αρνούμενες- όπως τόνισαν οι επικεφαλής τους- να δώσουν με την παρουσία τους την απαρτία για τη συνεδρίαση: “Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση όπου η ίδια η Δημοτική Αρχή απαξιώνει με τη μειοψηφική της παρουσία το Δημοτικό Συμβούλιο. Αρνούμαστε να νομιμοποιούμε έτσι αποφάσεις της Διοίκησης για σοβαρά θέματα στα οποία μάλιστα διαφωνούμε”, δήλωσαν από κοινού οι Γ. Καλαφατέλης επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Π. Μπιτάκος από τη Νέα Πνοή και Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή. Επισήμαιναν επιπλέον πως όλα τα μέλη τους είχαν προσέλθει εγκαίρως, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της πλειοψηφίας που “συνέχισαν να έρχονται με το πάσο τους 40 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης”.

photo-430

Διαφορετική ήταν πάντως η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ζ. Σώκου, η οποία- μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τ. Μπάση– ήταν διατεθειμένη να συμβάλει στην επίτευξη απαρτίας, εφόσον μέσα στην αίθουσα συγκεντρώνονταν 20 δημοτικοί σύμβουλοι: “Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει η Δημοτική Αρχή, ιδιαιτέρως μάλιστα από τη στιγμή που αυτές οι αναβολές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τόσο συχνές”, τονίζει στην Οδό Διονύσου η κ. Σώκου.

Με τα έδρανα της μειοψηφίας άδεια και με την παρουσία λιγότερων των απαιτούμενων 21 συνολικώς συναδέλφων του, ο κ. Μπάσης προχώρησε στην αναβολή της συνεδρίασης, ανακοινώνοντας τον εκ νέου προγραμματισμό της για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, μια που τρέχουν οι προθεσμίες για αρκετά από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

photo-432

Για τη σημερινή αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης σε δήλωσή του στην Οδό Διονύσου ήταν κατηγορηματικός: “Η σοβαρή αντιπολίτευση γίνεται με επιχειρήματα μέσα στην αίθουσα, στα έδρανα, και όχι στα παγκάκια. Ακόμη περισσότερο που για τουλάχιστον τρία θέματα- την πρόταση στο πρόγραμμα LIFE για τα απορρίμματα, τους δασικούς χάρτες και τα Κέντρα Κοινότητας- οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας όμως διάλεξαν το κρυφτούλι, και μάλιστα τη στιγμή που μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν 18 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και άλλοι τρεις είχαν ειδοποιήσει πως θα έρχονταν με καθυστέρηση”. Ο κ. Ζαμάνης έδωσε εδώ και μια άλλη διάσταση στη σημερινή στάση των παρατάξεων: “Για τη Δημοτική Αρχή η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη. Σε όλα τα σχολειά που πήγαμε για τον αγιασμό, οι Διευθυντές μάς έδωσαν συγχαρητήρια για τη δουλειά που έγινε, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το έργο, που οφείλεται στις Σχολικές Επιτροπές και στις υπηρεσίες του Δήμου, κάποιοι θέλουν να το μειώσουν- και καταφεύγουν, το ξαναλέω, στο κρυφτούλι. Αρκεί να θυμηθούμε τι γινόταν επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όταν είχε απολέσει την πλειοψηφία, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο”.