logo


Παραδοσιακούς χορούς για παιδιά και ενήλικες, χορωδία, βυζαντινή μουσική και παραδοσιακά όργανα περιλαμβάνουν φέτος τα τμήματα του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΟ ΡΟΔΟ, που ήδη με σχετική ανάρτησή του έχει ενημερώσει και για την αλλαγή στους δασκάλους.

Έτσι από φέτος υπεύθυνος για το συντονισμό και τη λειτουργία των χορετικών ομάδων θα είναι ο Θ. Παπαδόπουλος, που θα διδάσκει στα τμήματα ενηλίκων και στην ομάδα παραστάσεων, γνωστός από τη θητεία του στο Διόνυσο, την Άνοιξη, τον Άγ. Στέφανο και τη Δροσιά.

Ο Θ. Σουγκλάκος, που έχει- μεταξύ άλλων- διδάξει παραδοσιακούς χορούς στις Δρυάδες, στο Κρυονέρι, θα είναι ο δάσκαλος στις ομάδες παιδιών αλλά και ενηλίκων, καθώς και ο υπεύθυνος συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας λαογραφικών στοιχείων της περιοχής με στόχο την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων (σ.σ. στη Ροδόπολη είναι έντονο το σαρακατσάνικο και βλάχικο στοιχείο, ενώ στα σχέδια του Συλλόγου είναι, μεταξύ άλλων, η αναβίωση του Σαρακατσάνικου γάμου).

Την τριάδα των νέων δασκάλων κλείνει ο Στ. Γανωτής, καθηγητής στο Γυμνάσιο Κρυονερίου και χοροδιδάσκαλος στην πόλη μας αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, που θα διδάξει στα παιδικά χορευτικά τμήματα και στο τμήμα μουσικοκινητικής παραδοσιακής αγωγής.

rodo2rodo