logo


ΠΡΟΣ:
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ
ΑΧΑΡΝΩΝ – ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΩΡΩΠΟΥ
ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Αγαπητοί γονείς,
η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μια σειρά ανατροπές στη λειτουργία του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου που οδηγούν στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των παιδιών μας. Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για την δημιουργία ενός Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείο, έχουν ψηφιστεί τροπολογίες που, επί της ουσίας, καταργούν τα Τμήματα Ένταξης και την Ενισχυτική Διδασκαλία, τα Ολοήμερα Τμήματα (λόγω των περιορισμών που θέτουν για τους μαθητές που μπορούν να τα παρακολουθήσουν), συρρικνώνουν το πρωινό ωράριο και κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε όλες τις ειδικότητες.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους, μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»! Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση», αλλάζει η αναλογία μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη, με συνέπεια νέες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Χρησιμοποιείται κάθε μαγικό τρικ για να εξαφανιστούν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Είναι υποκρισία η διακήρυξη του υπουργείου ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου». Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται από όποιες ώρες περισσεύουν. Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που αποκλείει από τα ολοήμερα, τα παιδιά ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων. Όπως, φυσικά, πρότυπο σχολείου δεν ήταν και τα ΕΑΕΠ που είχαν προβλήματα παιδαγωγικού χαρακτήρα και τα οποία έγκαιρα είχαν επισημανθεί από το σύλλογό μας και γονείς.

Πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχει δωρεάν.

Με τα μέτρα που παίρνει στην Παιδεία, οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Ως εδώ! Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς να απαιτήσουμε:

►Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Καμιά τάξη με πάνω από 20 παιδιά.

► Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

►Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.

►Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής!

►Ενισχυτική στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει ένα δήθεν ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου είναι απαράδεκτη και πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΩΡΩΠΟΥ
ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 8-9-2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
(27ο-30ο Δ.Σ.-Kάχι Καχιασβίλι 6, Ολυμπιακό χωριό, Αχαρνές)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δέσποινα Χούτα