logo


Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν διαμορφωθεί οι βελτιώσεις και οι αλλαγές του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – πρόγραμμα Καλλικράτης –  ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πιθανών αλλαγών και στο χωροταξικό.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Πάτρας 107,7.

Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόγραμμα «Καλλικράτης», «έλυσε θετικά ορισμένα θέματα, αλλά όπως απέδειξε η εξαετία που πέρασε, έχει πολλά αρνητικά και έχουμε μπει ήδη στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου».

Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι ήδη εργάζεται πολυμελής επιτροπή και ομάδες εργασίας και «μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε διαμορφώσει τις βελτιώσεις και τις αλλαγές του υφιστάμενου πλαισίου στο θεσμικό επίπεδο, για να μπορούμε να δούμε και πιθανές αλλαγές σε αυτό που λέμε χωροταξικό. Αυτό γίνεται σε συνεργασία, όπως και άλλες ενέργειες, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες».

«Θα προσπαθήσουμε, συμπλήρωσε,  να υπάρχουν δήμοι ισχυροί και αποτελεσματικοί, και δήμοι που θα εξασφαλίζουν το στοιχείο της εγγύτητας που είναι σύμφυτο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή διάρθρωση αυτό καλύπτεται, όπου δεν καλύπτεται θα προσπαθήσουμε σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουμε σε ορισμένες και όπου χρειάζεται, αλλαγές».

πηγή: localit.gr