logo


Με σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση του σχολείου του μετά την ολοκλήρωση του φετινού summer camp του Δήμου προσήλθε στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Κρυονερίου Π. Καλλιώτης. Ειδικότερα ο κ. Καλλιώτης κατήγγειλε πως το σχολείο πλημμύρισε τον Αύγουστο όταν σημειώθηκε μεγάλης έκτασης διαρροή από σπασμένο σωλήνα στις τουαλέτες του 2ου ορόφου του κτηρίου, ενώ μπάζα βρέθηκαν μέσα στα φρεάτια, τα οποία για να αποκαλυφθούν χρειάστηκε να ξηλωθεί το πεζοδρόμιο. Ο Διευθυντής του Δημοτικού ενημέρωσε σχετικά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλο όσο και την Τεχνική Υπηρεσία, ενώ απέδωσε τις παραπάνω φθορές στους υπεύθυνους για τη διεξαγωγή των δημοτικών καλοκαιρινών προγραμμάτων, οι οποίοι αποχωρώντας δεν ειδοποίησαν κανέναν, με αποτέλεσμα η διαρροή στα σχολείο να συνεχίζεται για 12 ημέρες, αλλά και να σαπίσουν όσα προϊόντα εστίασης φυλάσσονται και διατίθενται από τα μηχανήματα αυτόματων πωλητών.

2odhmotikokryoneri

Μετά και από τα παραπάνω, ο κ. Καλλιώτης ανακοίνωσε στη Σχολική Επιτροπή πως θα υποβάλει επίσημο αίτημα, να μην ξαναχρησιμοποιηθεί το σχολείο του ως χώρος διεξαγωγής των summer camps, με το επιπλέον δεδομένο πως σύμφωνα με τη σχετική απόφαση Δημάρχου, ο ανάδοχος των καλοκαιρινών προγραμμάτων είναι υποχρεωμένος να παραδίδει τα σχολεία στην κατάσταση που τα παρέλαβε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί εδώ η πρόταση του Α. Δελαγραμμάτικα, μέλους της Σχολικής Επιτροπής, να σταλεί έγγραφο στους συναρμόδιους αντιδημάρχους Παιδείας Β. Κοκμοτό και Στρατηγικού Σχεδιασμού Η. Υφαντή, όπου θα ζητείται η παρακράτηση από την αμοιβή του αναδόχου των camps το κόστος για όσες φθορές σημειώνονται στα σχολεία κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους.

Το 2ο Δημοτικό Κρυονερίου για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποιήθηκε για τα καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου, και μάλιστα μόνο για τις δυο πρώτες περιόδους, μια που εν συνεχεία ξεκίνησαν τα έργα αποχέτευσης στο δρόμο, με αποτέλεσμα οι δραστηριότητες να μεταφερθούν στους αθλητικούς χώρους της περιοχής. Σύμφωνα με δηλώσεις και των δυο Αντιδημάρχων στην Οδό Διονύσου, στα δυο χρόνια που λειτουργούν τα summer camps είναι η πρώτη φορά και το μόνο σχολείο όπου καταγράφονται φθορές τέτοιας έκτασης, τις οποίες ο κ. Κοκμοτός δεσμεύτηκε να επιθεωρήσει “ιδίοις όμμασιν” την προσεχή εβδομάδα.