logo


Η ερώτηση του τίτλου έμεινε να αιωρείται αναπάντητη χθες βράδυ, Τετάρτη 31 Αυγούστου, στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια που ουδείς κατόρθωσε να δώσει πειστική απάντηση.

Ο λόγος, πιο συγκεκριμένα, για το τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε στην αποδοχή δωρεάς 3000 ευρώ εκ μέρους των Λατομείων Μαρμάρου για τη συντήρηση και επισκευή του προαύλιου χώρου του Σχολείου, συνολικής επιφάνειας 1780 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου μπάσκετ), και της συμπλήρωσης της εργασίας από τη Σχολική Επιτροπή με την επιπλέον δαπάνη 4500 ευρώ, συνολικά 7500 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως τόσο αυτό, όσο και τα υπόλοιπα 3 θέματα, δεν συνοδεύονταν από εισηγήσεις ώστε να δίνονται οι σχετικές πληροφορίες.

2o3

Έτσι, στην επισήμανση της Α. Τόκα, μέλους του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού αλλά και της Σχολικής Επιτροπής, ότι ήδη πραγματοποιούνται από συνεργείο εργασίες αποκατάστασης του προαύλιου, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ουδείς από το Προεδρείο μπόρεσε να δώσει απάντηση: Ποιος εργάζεται σήμερα στο σχολείο και αν αυτές είναι οι εργασίες που θα κοστίσουν 7500 ευρώ ή κάποιο άλλο έργο;

2o1

Η απάντηση ήρθε τελικά σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση, που σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου διευκρίνισε ότι: Πράγματι στο 2ο Δημοτικό αντικαθίστανται οι φθαρμένες πλάκες του προαυλίου, στο πλαίσιο εργολαβίας επισκευών στις σχολικές μονάδες της πόλης. Όμως το έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα Λατομεία, και το υπόλοιπο από τη Σχολική Επιτροπή, είναι διαφορετικό και αφορά στην επίστρωση του δαπέδου από ειδικό μηχάνημα με ειδικό υλικό, παρόμοιο με αυτό που καλύπτει την πίστα των ποδηλατοδρομίων. Το εν λόγω έργο αποτελούσε μάλιστα αντικείμενο έρευνας και συζητήσεων από τον περασμένο χειμώνα, όταν πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ήταν ακόμη ο Π. Χρονόπουλος.

Στο χθεσινό αδιέξοδο προσωρινή λύση έδωσε η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Ε. Καγιαλή που πρότεινε να γίνει μεν αποδοχή της δωρεάς των Λατομείων, αλλά να αποσυρθεί το δεύτερο σκέλος του θέματος για περαιτέρω διευκρινίσεις- που προφανώς θα δοθούν στην αυριανή (Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου) έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, οπότε και το θέμα θα ξανασυζητηθεί.