logo


Με ανανέωση και στο πρόγραμμα αλλά και στα πρόσωπα, υπόσχεται να συνεχίσει την πορεία του ο Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΟ ΡΟΔΟ, που- όπως τονίζεται στην παρακάτω ανακοίνωση- επαναπροσδιόρισε τους στόχους του και αποφάσισε ένα νέο ξεκίνημα. Ανάμεσα στις αλλαγές που έχουν ήδη αποφασιστεί είναι και η λήξη- μετά από αρκετά χρόνια- της συνεργασίας του Συλλόγου με τους δυο δασκάλους χορού, τον Π. Μπιτάκο και τη Γ. Κωνσταντίνου. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τις νέες αποφάσεις και κινήσεις, καθώς και για τους νέους δασκάλους και το πρόγραμμα του Συλλόγου:

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος το «ΡΟΔΟ» συνεχίζει και φέτος το όμορφο σεργιάνι στην πλούσια παράδοση της Πατρίδας μας.
Η φετινή μας περιπλάνηση στα μονοπάτια της παράδοσης θα γίνει με ανανέωση τόσο στα πρόσωπα, όσο και στο πρόγραμμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολογώντας την μέχρι τώρα πορεία του προέβη σε επαναπροσδιορισμό των στόχων του και αποφάσισε ένα νέο ξεκίνημα, όπως αυτό επιγραμματικά συνοψίζεται παρακάτω:


 Δεν ξεχνάμε την Σαρακατσάνικη και Ρουμελιώτικη παράδοση και καταγωγή μας. 
 Χορεύουμε και τραγουδάμε από την παράδοση όλης της Ελλάδας.
 Αναδεικνύουμε τις ομορφιές και τις αξίες των λαϊκών πανηγυριών και αντλούμε ιδέες για τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου μας.
 Καταγράφουμε και αναπαριστούμε τα ήθη και έθιμα και έτσι γράφουμε την μικρή ιστορία της παράδοσης του τόπου μας, εντάσσοντάς την στη μεγάλη ιστορία της παράδοσης της Πατρίδας μας.
 Αξιοποιούμε την Παράδοση Εκπαιδευτικά με παιδαγωγικές αρχές για τα μικρά παιδιά (Νήπια – Δημοτικό) 
 Εκπαιδευόμαστε κινητικά μέσω της ρυθμικής αγωγής των χορών και διαμορφώνουμε υγιείς νοοτροπίες βασισμένες στις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας, ήθη και έθιμα.
 Καθιστούμε τον Σύλλογο κέντρο επικοινωνίας και δημιουργίας των νέων του τόπου μας, δημιουργώντας καινοτόμες δράσεις για όσους είναι αλλά και αισθάνονται νέοι. 
 Συνεργαζόμαστε με πολιτιστικούς, πνευματικούς, θρησκευτικούς, κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς για τη διαμόρφωση κοινών πολιτιστικών προγραμμάτων και συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δικές τους εκδηλώσεις και δράσεις.
 Σεβόμαστε, εκτιμούμε και αξιοποιούμε με τον αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο τρόπο την οποιοδήποτε βοήθεια και ενίσχυση (οικονομική, εθελοντική, υλικοτεχνική κ.ά.) από όπου και αν προέρχεται (συνδρομές, χορηγίες, επιχορηγήσεις, κ.λπ).


Συνταξιδιώτες σ’ αυτό το ταξίδι είναι όπως πάντα οι χορευτές του Συλλόγου, οι δάσκαλοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι κάτοικοι της περιοχής μας. 
Ευχαριστούμε τους μέχρι σήμερα δασκάλους μας Παναγιώτη Μπιτάκο και Γιώτα Κωνσταντίνου για τις καλές στιγμές και τις επιτυχίες που μοιραστήκαμε μαζί τους στο Σύλλογο. Αυτές θα είναι χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία του Συλλόγου.


Σύντομα θα έχετε αναλυτική ενημέρωση γύρω από τις πιο πάνω σκέψεις και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τους δασκάλους που θα συνεργαστούμε, καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων της νέας χρονιάς.


Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται καλό φθινόπωρο, με υγεία και πολύ κέφι, τραγούδι και χορό.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ