logo


Τέσσερα νέα Τμήματα Ένταξης ιδρύονται σε ισάριθμα σχολεία του Δήμου Διονύσου από την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση με τίτλο “Ιδρύσεις, Συγχωνεύσεις – Μετονομασίες και Καταργήσεις Τμημάτων Ένταξης Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”, που εξέδωσαν ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο Αναπληρωτής Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, τις εισηγήσεις των ΚΕΔΔΥ, τις προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και τις από δεκαετίας αυξημένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Ειδικότερα ιδρύονται:
Τ.Ε. στο 4ο 2/θ Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου
Τ.Ε. στο 1ο 9/θ Δημοτικό Σχολείο Διονύσου
Τ.Ε. στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας
Τ.Ε. στο 3ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

Υπενθυμίζεται πως το Τμήμα Ένταξης είναι μια δομή της Ειδικής Αγωγής μέσα στα γενικά σχολεία που στόχο έχει την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργεί μέσα στο γενικό σχολείο ως ξεχωριστό τμήμα και δέχεται παιδιά από όλες τις τάξεις.

Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές:
Α) που έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία (π.χ. ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα).
Β) που δεν έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τον εκπαιδευτικό της τάξης ότι παρουσιάζουν ειδικές δυσκολίες. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αξιολόγηση του μαθητή από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και η σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου.
Και στις δύο περιπτώσεις, για να φοιτήσει ο μαθητής στο Τμήμα Ένταξης του σχολείου του, απαιτείται η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Η δαπάνη για τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση, θα καλύπτεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των οικείων Δήμων.

πηγή: myota.gr