logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι που διοργάνωσαν ο Δήμος Διονύσου, ο ΟΝΑΠ Θέσπις και η Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας στην εκκλησία της Αγίας Σωτήρας στη Σταμάτα, το Σάββατο 6 Αυγούστου, για να τιμήσουν τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

stam1

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο παραδοσιακό πανηγύρι, που πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο, παράπλευρο της εκκλησίας και κατάφυτο από πλατάνια δασάκι. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Διονύσου κος Δ. Ζαμάνης ευχήθηκε στους δημότες τα Χρόνια Πολλά ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος Σταμάτας, υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης, κα Αγγελική Πέππα αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παράδοση του τόπου στα καλοκαιρινά πανηγύρια, που φέτος ο Δήμος αναβίωσε με σειρά σχετικών εκδηλώσεων καθώς και στη μεγάλη πολιτιστική τους αξία. Τέλος ευχαρίστησε, όπως και ο Πρόεδρος της Σταμάτας κ. Ευάγγελος Πέππας, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της γιορτής.

stam2

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου να παρουσιάζει σειρά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα ενώ η συνέχεια ανήκε στους δημότες που με κέφι τραγούδησαν και χόρεψαν με συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε μία αυθεντική παραδοσιακή βραδιά.

stam3

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιος Μπάσης, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Λυρούδιας, Βασίλης Κοκμοτός, Θανάσης Κρητικός και Βάνα Ρηγοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κωστάκης, Χρυσούλα Ντούντα και Παναγιώτης Τσούκας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, Αγίου Στεφάνου Μιχάλης Κασαπάκης και Άνοιξης Χαράλαμπος Πιπέρης, ενώ παραβρέθηκε και τμήμα του εθελοντικού κλιμακίου πυροπροστασίας της Άνοιξης.