logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο βάθρο των νικητών(!!!) για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ που αναδείχθηκε Tριταθλητής Ελλάδος, στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο με τη διεξαγωγή του Final 4.

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε η γυναικεία ομάδα του Α.Ο Άνοιξης Beach Handball, η οποία έγραψε ιστορία από την «παρθενική» κιόλας παρουσία του συλλόγου, κατακτώντας τίτλο σε επίπεδο πανελληνίου πρωταθλήματος ομαδικού αθλήματος. Το κορίτσια του Α.Ο Άνοιξης, με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ξεπερνώντας ιστορικούς συλλόγους όπως είναι ο Φίλιππος Βέροιας και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, σήκωσαν ψηλά τη σημαία του Α.Ο Άνοιξης και έβαλαν το σύλλογο της Βορειοανατολικής Αττικής στο «χαντμπολικό χάρτη» και στα στόματα όλου του αθλητικού κόσμου.

04-8

Για την ιστορία, Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η ομάδα του ΑΣ. Σπάρτακου που είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος beach handball την τελευταία δεκαετία, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Α.Ο.Α. Καστοριάς.

Με τη γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Άνοιξης Beach Handball αγωνίστηκαν οι παρακάτω αθλήτριες: Αλούρδα Ελένη, Βασιλείου Αναστασία, Βασιλείου Μαριαλένα, Βασιλείου Μιχαέλα, Βλάχου Μαρία, Δαμιανίδου Όλγα, Λουκάτου Ισαβέλλα και Σταμοπούλου Εβίτα. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Ιωάννου.

7-5

Στα αξιοσημείωτα της ιστορικής κατάκτησης της 3ης θέσης από τον Α.Ο Άνοιξης στο φετινό 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball αξίζει να αναφερθεί και το πλεονέκτημα που προσφέρει η νομοθεσία και δικαιούνται όσοι επιτυγχάνουν 3η διάκριση σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μεταφράζεται σε προσαύξηση των μορίων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με 20% για τα ΤΕΦΑΑ και 7% για όλα τα υπόλοιπα τμήματα.

Η εντυπωσιακή παρουσία του Α.Ο Άνοιξης στο πρωτάθλημα του Beach Handball και η ιστορική του συμμετοχή στο Final 4 του Ξυλοκάστρου σηματοδοτείται και από την ταυτόχρονη διπλή παρουσία και της ανδρικής ομάδας του Α.Ο Άνοιξης Beach Handball στην τελική φάση. Για την επιτυχία αυτή οι υπεύθυνοι της ομάδας κ.κ. Μάριος Λουκάτος και Κώστας Κότσιρας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό και τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργο Ψυχογιό.

Η ομάδα των ανδρών του Α.Ο Άνοιξης Beach Handball, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής της παρουσίας στα τουρνουά της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, της Πρέβεζας και του Μαραθώνα, εκπλήρωσε επάξια το βασικό στόχο της φετινής αγωνιστικής χρονιάς που ήταν η είσοδος της ομάδας στο Final 4. Ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους του εντυπωσιακού αθλήματος της άμμου, η ανδρική ομάδα έχασε στον ημιτελικό από τους φετινούς πρωταθλητές Ελλάδος, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και αγωνίστηκε στο μικρό τελικό απέναντι στην ομάδα του ΑΕΣΧ Πυλαίας από την οποία έχασε τελικά, μετά από ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι το χάλκινο μετάλλιο στη διαδικασία των πέναλτι. Για την ιστορία το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016 ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς.

20-2

Με την αντρική ομάδα του Α.Ο. Άνοιξης Beach Handball αγωνίστηκαν οι παρακάτω αθλητές: Αμανατίδης Χρήστος, Βασιλείου Θοδωρής, Γιαννόπουλος Δημήτρης, Καραμαγκέλας Γρηγόρης, Κεδέρης Χρήστος, Κότσιρας Ηλίας, Κουμαραδέλης Μανώλης, Λουκιδέλης Βύρωνας, Παπαδόπουλος Σταύρος, Τηνιακός Γιώργος, Τουλούμης Λεωνίδας, Τούτσης Θάνος, Φίλης Γιάννης, Χερουβείμ Σπύρος, Χήνος Γιάννης και Ψυχαλίδης Γιώργος. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιάννης Χήνος.

Το τμήμα Χάντμπολ του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης ιδρύθηκε το 2014 και είναι το μοναδικό σωματείο στο Δήμο Διονύσου που διδάσκει το άθλημα της χειροσφαίρισης σε αγόρια και κορίτσια από 6 έως 14 ετών. Κορυφαία διάκριση των ακαδημιών σε συλλογικό επίπεδο ήταν η φετινή 5η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ για την ομάδα των Παγκορασίδων Β΄ (γεν 2004-2005). Σε ατομικό επίπεδο ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ, αποτέλεσε η πρόσκληση 5 αθλητών των ακαδημιών του συλλόγου στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος. Ο Α.Ο Άνοιξης ασχολήθηκε με το Beach Handball μόλις την φετινή χρονιά τόσο στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών όσο και με την δημιουργία τμημάτων ανάπτυξης Beach Handball για αγόρια και κορίτσια U-16 με την παράλληλη διοργάνωση του 1ου Αναπτυξιακού Τουρνουά Beach Handball Αττικής U-16. Στόχος των διοικούντων του τμήματος χάντμπολ είναι να αποτελέσει ο Α.Ο Άνοιξης στο εγγύς μέλλον την κύρια δύναμη ανάπτυξης του νέου Ολυμπιακού αθλήματος της άμμου στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα με κύριο στόχο τη στελέχωση των εθνικών ομάδων ενόψει της Ολυμπιάδας Νέων 2018 στο Ρίο αλλά και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ευχής έργον για την ανάπτυξη του Beach Handball στην περιοχή αποτελεί η εκφρασμένη πρόθεση του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη για την κατασκευή γηπέδου Beach Handball στο Διόνυσο.

Ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του για την συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη στις επιτυχίες του, προς τον βασικό χορηγό του συλλόγου, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στις εταιρείες BIC VIOLEX και όμιλο ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ που στηρίζουν τις ακαδημίες αλλά και στους δεκάδες φίλους και τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Διονύσου που στηρίζουν κατά τη διάρκεια τις χρονιάς τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του συλλόγου.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για τις σημαντικές αθλητικές επιτυχίες του Συλλόγου Α.Ο. Άνοιξης στο Beach Handbal εξέφρασε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ευχόμενος στους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές και τη διοίκηση οι επιτυχίες να συνεχισθούν στο μέλλον και με άλλες διακρίσεις.