logo


Με την προσθήκη δυο θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη, θα συνεδριάσει εκ νέου- μετά από τη χθεσινή (28/7) αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας- το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, με την ελπίδα να επιτευχθεί εκείνη την ημέρα απαρτία και να μη χρειαστεί τρίτη πρόσκληση.

Ειδικότερα, σε σημερινή (29/7) ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, ανακοινώνεται ο ορισμός της νέας ημερομηνίας για τη συνεδρίαση, με την επισήμανση πως έχουν σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους οι εισηγήσεις και για τα 19 αρχικά θέματα, χωρίς να υπάρχει νέα πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Σώματος Τ. Μπάση, ενώ προστίθενται δύο επιπλέον: Το ψήφισμα-διαμαρτυρία κατά της εγκατάστασης σταθμού πλευρικών διοδίων στον Άγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, όπως διαμορφώθηκε μετά από την κοινή σύσκεψη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουλίου, καθώς και η τροποποίηση της σύμβασης με τον προμηθευτή σκυροδέματος, ώστε να επεκταθεί η χρήση του υλικού σε όλες τις ανάγκες του Δήμου, και όχι μόνο για τη συντήρηση οδών και την επούλωση λάκκων.

Η τρίτη εισήγηση, που δημοσιεύεται μόλις σήμερα και δικαιώνει πλήρως την εικασία της Οδού Διονύσου περί επίσημης κατάργησης του ΘΕΣΠΙ, αφορά στην υλοποίηση εκ μέρους του Δήμου όλων των προγραμμάτων και μαθημάτων καλλιτεχνικής επιμόρφωσης με σκοπό την κάλυψη των καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών αναγκών των δημοτών για την περίοδο 2016 – 2017. Σύμφωνα με την εισήγηση, που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός, τα μαθήματα επιμόρφωσης θα απευθύνονται σε 1500 δημότες περίπου ηλικίας 3-65 ετών, θα διεξάγονται στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους δικαιοδοσίας του Δήμου, και όποιους άλλους υποδείξουν οι υπηρεσίες και η Διοίκηση, ενώ η υλοποίησή τους θα ανατεθεί- μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό- σε εταιρεία, με εκτιμώμενο κόστος 162.440 ευρώ και διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Προτείνεται, πιο συγκεκριμένα, να λειτουργήσουν, χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό: Θεατρικές Ομάδες (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά), Χορωδία Ενηλίκων (Άγιος Στέφανος), Παιδική Χορωδία (Κρυονέρι), Παιδική Μπαντίνα (Άγιος Στέφανος), τμήματα παραδοσιακών χορών (Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Σταμάτα), Τμήματα Ζωγραφικής (Δροσιά), Τμήματα ζωγραφικής παιδικά (Κρυονέρι), Τμήματα Αγιογραφίας (Σταμάτα), Τμήματα Παιδικού Μπαλέτου (Άνοιξη και Κρυονέρι), Τμήματα Μοντέρνου Χορού Παιδικά (Άνοιξη), Τμήματα Μοντέρνου Χορού Ενηλίκων (Διόνυσος), Τμήματα Pilates (Άνοιξη), Τμήματα Χορού Ζούμπα (Άνοιξη), Τμήματα Χορού Bollywood (Άνοιξη), Τμήματα Χορού Latin (Άνοιξη), Τμήματα Γιόγκα (Διόνυσος), Τμήματα Κιθάρας (Κρυονέρι και Διόνυσος), Τμήματα Πιάνου (Κρυονέρι), Τμήματα Φωνητικής (Κρυονέρι) και Τμήματα Μπουζουκιού (Κρυονέρι).

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η εφαρμογή της απόφασης για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ, με την υλοποίηση των προγραμμάτων εκ μέρους του Δήμου, έρχεται με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου: Στις 21 Ιουνίου του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια ακόμη θυελλώδη συνεδρίαση, είχε αποφασίσει με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία των 21 δημοτικών συμβούλων την κατάργηση του Νομικού Προσώπου. Η απόφαση αυτή τότε είχε οδηγήσει το Δ. Ράικο, Αντιπρόεδρο του ΘΕΣΠΙ εκείνη την εποχή, σε ανεξαρτητοποίηση που διήρκεσε έξι μήνες, και τις παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, σε κοινή προσφυγή, την οποία συνυπέγραφαν τόσο ο κ. Ράικος όσο και ο πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης.