logo


Ευρεία και ενδελεχή συζήτηση επί των αρχών της εισήγησης του Γ.Γ. του ΥΠΕΣΔΑ για την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προγραμμάτισε να κάνει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 24 Αυγούστου.

Στις 8 Αυγούστου θα συναντηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων μαζί με τους 4 εμπειρογνώμονες που θα ορίσει η ΚΕΔΕ για την Επιτροπή επεξεργασίας των θέσεων του ΥΠΕΣΔΑ για να κάνουν  μια άτυπη συζήτηση προγραμματισμού και στην συνέχεια θα συνεδριάσει στις 24/8 το Δ.Σ.

Όπως αποφασίστηκε, το προγραμματισμένο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις γενικότερες θέσεις της επί των θεμάτων αυτοδιοίκησης θα αναβληθεί για λίγο μέχρι τον Οκτώβριο οπότε θα υπάρχει και το πόρισμα της Επιτροπής της ΥΠΕΣΔΑ.

Πάντως οι παρατάξεις έβαλαν σε μια προκαταρκτική γενική συζήτηση πολλά θέματα, με κυρίαρχο βέβαια αυτό του εκλογικού συστήματος που όπως φαίνεται πάει για απλή αναλογική.

Μείζον είναι το θέμα της εκλογής του Δημάρχου και αν και κατά πόσο θα μπορεί να διοικήσει το δήμο με απλή αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών συμβούλων, αν θα υπάρξει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους δημάρχους ή όχι και αν θα υπάρχει δεύτερος γύρος.

πηγή: myota.gr