logo


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι η γιορτή λήξης των καλοκαιρινών προγραμμάτων (summer camps), που για δεύτερη συνεχή χρονιά οργάνωσε ο Δήμος Διονύσου. Παιδιά και εκπαιδευτές επιστράτευσαν όλο το κέφι, τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες των camps, τραγούδησαν, έπαιξαν και χόρεψαν με την ψυχή τους φωνάζοντας “Είμαστε από το Διόνυσο”!!!

photo-420

photo-417

Εκ μέρους του Δήμου υποδέχθηκε τους γονείς που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες, τα σκαλοπάτια και τους διαδρόμους στο Κλειστό Γυμναστήριο της Άνοιξης ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, εκ των συναρμοδίων- μαζί με το συνάδελφό του Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτό– για τη διοργάνωση των camps, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φύλαξη αλλά για “ξεκλείδωμα” του δυναμικού των παιδιών, καθώς και για υποστήριξη της οικογένειας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της τοπικής οικονομίας:

photo-418

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή γιορτή με τη λήξη της 3ης περιόδου των καλοκαιρινών δράσεων παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Διονύσου.
Υλοποιούνται φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και με διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με την περσινή, τα καλοκαιρινά προγράμματα.
Και είναι καθαρό, πρωτίστως σ΄ εσάς, ότι σχεδιάσαμε και υλοποιούμε προγράμματα που δεν αποσκοπούν στη φύλαξη παιδιών.
Που απελευθερώνουν το συναισθηματικό δυναμικό τους, τα μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα από την ομάδα, ασκούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Που αξιοποιούν παραγωγικά τις τέχνες και το παιχνίδι.
Και, ταυτόχρονα, τα προγράμματα αυτά στηρίζουν την οικογενειακή συνοχή, δίνουν λύσεις στην οικογένεια με ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχονται –πρακτικά- δωρεάν, στηρίζουν την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για τους νέους του τόπου μας.
Φέτος σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε απογευματινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας και στη διάρκεια του σχολικού έτους. Αρχίσαμε, με καθυστέρηση, τον Νοέμβριο και λειτουργήσαμε μέχρι τον Ιούνιο. Σχεδιάζουμε μια κοινωνική δομή που θα λειτουργεί συνεχώς στη διάρκεια του έτους. Είμαστε έτοιμοι και για το 2016-17. Αν και κάποια μηνύματα που λαμβάνω είναι αρνητικά, ελπίζω ότι τελικά θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε εγκαίρως.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κούτσικο, για την συνεργασία, και τον κ. Κοκμοτό, συναρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας. Και να επισημάνω ότι πίσω από αυτό το αποτέλεσμα κρύβεται πολλή εργασία, διοικητική και οργανωτική, των συνεργατών μου στην αντιδημαρχία, που εργάζονται πέρα από τις τυπικές τους αρμοδιότητες, χωρίς να λογαριάζουν ωράρια.
Ευχαριστώ θερμά κι εσάς, που αγκαλιάζετε αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς και τα παιδιά για τον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετέχουν».

photo-419 Μεταξύ των παρόντων οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Τσούκας και Π. Χρονόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος στη Δροσιά Στ. Ουσταμπασίδης 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως οι αιχμές που άφησε ο κ. Υφαντής περί αρνητικών μηνυμάτων, αναφορικά με την εκ νέου πραγματοποίηση των χειμερινών προγραμμάτων ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, μόνο τυχαίες δεν είναι: Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ισχυρές αντιδράσεις για τα ΚΔΑΠ εκφράζονται από πολλούς συναδέλφους του και εντός της Δημοτικής Αρχής, που δυσανασχετούν με το κόστος των προγραμμάτων, καθώς και με τη χαμηλή κατά περίπτωση προσέλευση μαθητών, αντιπροτείνοντας διαφορετική μορφή και διεξαγωγή των προγραμμάτων μερικές μόνο ημέρες την εβδομάδα. Το κόστος των ΚΔΑΠ πέρυσι είχε προϋπολογισθεί στις 175.000 ευρώ και συμμετείχαν πάνω από 300 παιδιά από το Νοέμβριο του 2015, οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση των προγραμμάτων, μέχρι και το Μάιο, περιλαμβανομένων των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Τα ΚΔΑΠ πραγματοποιούνταν σε 7 σχολικές μονάδες της πόλης, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων καθημερινά για 4 ώρες και απευθύνονταν σε παιδιά Δημοτικού ηλικίας 6-12 ετών, με δυνατότητα περιστασιακής συμμετοχής και παιδιών Νηπιαγωγείων του Δήμου Διονύσου.