logo


Αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει στην Άνοιξη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1: Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της με αρ. 31/2016 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα της εταιρείας ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΠΕ
Θέμα 2: Λήψη απόφασης για την έγκριση δαπάνης, για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς (επί της οδού Αργυρουπόλεως 19) προκειμένου να λειτουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.

Για το πρώτο θέμα, που αφορά στην απαίτηση της εταιρείας ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ να πληρωθεί για τιμολόγια των οποίων τα πρωτότυπα παραστατικά έχουν καταστραφεί στη φωτιά του περυσινού Απριλίου στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, έχει ζητηθεί η παρουσία και του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου.

Ενώ για το δεύτερο θέμα εγείρονται ερωτηματικά: Στη σημερινή αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από τα θέματα που θα συζητείτο ήταν και αυτό της παράτασης κατά δυο μήνες, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2016, για τις εργασίες επισκευής κ.λπ του Δημοτικού Σχολείου της Δροσιάς που θα στοιχίσουν 50.000 ευρώ περίπου. Όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου σε σχετική ανάρτηση, η δίμηνη παράταση ζητήθηκε από τον εργολάβο εξαιτίας βανδαλισμών, αλλά και ζημιών που σημειώθηκαν στα κτήρια του σχολείου λόγω των θεομηνιών του χειμώνα, και έγινε δεκτή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευ. Λυρούδια. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το σχολείο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο προς παράδοση πριν από τον προσεχή Δεκέμβριο, στα μέσα δηλαδή της νέας σχολικής χρονιάς, και σίγουρα όχι το Σεπτέμβριο. Αδιευκρίνιστο επιπλέον παραμένει το είδος των εργασιών επισκευής και συντήρησης τις οποίες προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Σχολική Επιτροπή, παράλληλα προφανώς με την εργολαβία του Δήμου που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.