logo


Μόλις 16, επί συνόλου 41, δημοτικοί σύμβουλοι- όλοι της Διοίκησης- προσήλθαν σήμερα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγ. Στέφανο για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί απαρτία (για μια ακόμη φορά) και ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης να την αναβάλει για την προσεχή Τρίτη 2 Αυγούστου, με την ελπίδα απαρτίας.

photo-413

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως αιρετοί και μη από πλευράς Δημοτικής αρχής επί μισή και πλέον ώρα επιδόθηκαν σε μαραθώνιο τηλεφωνημάτων προς τους απόντες συναδέλφους τους, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός των 21 δημοτικών συμβούλων, που κατ’ ελάχιστον απαιτούνται για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, στάθηκε όμως αδύνατο να εξασφαλισθεί η έγκαιρη παρουσία τους. Επιπλέον από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που απουσίαζαν, μόνον οι Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου δηλώθηκαν ως δικαιολογημένα απόντες, μια που είχαν εγκαίρως ειδοποιήσει πως βρίσκονται εκτός Αθηνών, ενώ απουσίαζαν σύσσωμες και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας (Ενωτική Πρωτοβουλία, Νέα Πνοή για το Διόνυσο και Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου). Την έντονη διαμαρτυρία του για τις τόσες αδικαιολόγητες απουσίες κατέθεσε, τέλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θ. Κρητικός, καλώντας τον Πρόεδρο του Σώματος να τις καταδικάσει.

Όσον αφορά στη διαδικασία επανάληψης της συνεδρίασης, μετά από τόσες αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν, είναι πια γνωστή: Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου “Αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το Συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω”.