logo


Με 19 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

Ανάμεσά τους:
*Ο καθορισμός τέλους για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα στη Δροσιά. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη (11/7) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία είχαν προσέλθει μέλη μόνο από τη Δημοτική Αρχή, και όπου υπερίσχυσε η άποψη του Θ. Στάικου περί μειώσεως του ετήσιου τέλους- από τα 50 ευρώ που πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης- στα 20 ευρώ, με παράλληλη μείωση του προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, από τα 1000 στα 500 ευρώ.

*Η- με τη σύμφωνη γνώμη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου- παράταση προθεσμίας στην ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Δροσιά, επί της οδού Αργυρουπόλεως, κατά τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2016, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου που επικαλείται βανδαλισμούς και καταστροφές από τις θεομηνίες του χειμώνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου, των οποίων η αποκατάσταση και η σχετική μελέτη απαίτησε μεγαλύτερο διάστημα.

*Η συμμετοχή του Δήμου Διονύσου σε εταιρικό σχήμα συνεργασίας με θέμα «Οι νέοι προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη» (YPS-Youth Promoting Solidarity) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014- 2020». Στο εταιρικό σχήμα θα συμμετάσχουν 10 Δήμοι από 8 ευρωπαϊκές χώρες με το Δήμο Ιδαλίου Κύπρου να είναι συντονιστής εταίρος. Το έργο, σαν σκοπό έχει τη δημιουργία ενός ενεργού διακρατικού δικτύου που θα ενισχύει την καινοτομία, τη συνεργασία και την ενεργό δημοκρατική συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί μέσα από δύο κύκλους συναντήσεων: α)Δέκα τοπικές συναντήσεις, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στις οποίες θα παρευρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης ανά περιοχή (τοπική αρχή, αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων, τυπικές και άτυπες ομάδες πολιτών), με σκοπό την καταγραφή των βασικότερων θεμάτων και τη δικτύωση των πρωτοβουλιών. β) Πολυήμερη συνάντηση 10-12 ημερών που θα λάβει χώρα στο Δάλι (Κύπρος), τον Οκτώβριο, και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια δικτύωσης, καινοτόμα εργαλεία συζήτησης με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών στο θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης την εποχή της κρίσης, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Η. Υφαντή, είναι: *Δικτύωση ομάδων και φορέων ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο. *Αναγνώριση του έργου των άτυπων ομάδων και εθελοντών που ενισχύουν το έργο του Δήμου στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας. *Χάραξη στρατηγικής για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε κοινωνικά αλληλέγγυα και καινοτόμα εγχειρήματα. *Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας. *Μακροχρόνια συνεργασία συνεργαζόμενων πόλεων.

*Του ίδιου Αντιδήμαρχου είναι η εισήγηση για τη ∆ιαδημοτική Συνεργασία των ∆ήμων ∆ιονύσου και Κηφισιάς για την Ολοκληρωμένη Τοπική ∆ιαχείριση Στερεών Αποβλήτων, με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη επιχειρούν να προβούν σε συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που είναι ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, με την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πολιτισμένου ευρωπαϊκού κράτους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, καθώς και στην προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας των ∆ήμων ∆ιονύσου και Κηφισιάς.
Ανάμεσα στις κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις περιλαμβάνονται • η διαλογή αποβλήτων στην πηγή, η ανακύκλωση και αξιοποίηση υλικών, η δημιουργία Πράσινων Σημείων, η διαχείριση των οργανικών βιο-αποβλήτων και ειδικότερα των φυτικών υπολειμμάτων κηποτεχνίας, καθώς και η κομποστοποίηση.
• η αναζήτηση κατάλληλων χώρων και η δημιουργία εγκαταστάσεων για την συλλογή, προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία και ενδεχόμενη αξιοποίηση στερεών αποβλήτων. • η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. • η υποστήριξη του σχεδιασμού με την εκπόνηση κατάλληλων ερευνών και μελετών, και τέλος, η αναζήτηση πόρων και μέσων με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και εθνικών ή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και η σύνταξη προτάσεων και Τεχνικών ∆ελτίων για συγχρηματοδότηση των προβλεπόμενων στο σχεδιασμό έργων.

*Η αίτηση θεραπείας του αναδόχου του έργου της αποχέτευσης (ΤΟΞΟΤΗΣ) κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, με την οποία εδίδετο παράταση τμηματικής προθεσμίας 6 μηνών με υπαιτιότητα του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων στην πορεία των εργασιών. Η συγκεκριμένη συζήτηση είχε προαναγγελθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευ. Λυρούδια στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβυλίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα του αναδόχου για διετή παράταση προθεσμίας αποπεράτωσης του συνολικού έργου. Με την αίτηση θεραπείας ο ΤΟΞΟΤΗΣ ζητεί να μην του αναγνωρισθεί αποκλειστική υπαιτιότητα στην καθυστέρηση, συνεπώς να μην υποβληθεί στις ποινικές ρήτρες που προβλέπει η σύμβαση. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το θέμα αφορά στη διεξαγωγή συζήτησης και στην έκφραση απόψεων από το Σώμα, με την παράθεση στην εισήγηση του κ. Λυρούδια όλων των πραγματικών στοιχείων που συνθέτουν το πρόβλημα.

*Οι επιχορηγήσεις σε δύο επιπλέον Συλλόγους της περιοχής, τον Εξωραϊστικό Διονύσου και τον ΘΕΑΣΙΣ, με το ποσόν των 1000 ευρώ στον καθένα.

*Τρία θέματα σχετικά με Κοιμητήρια της πόλης, για τα οποία- υπενθυμίζεται- εκκρεμεί ακόμη ο ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας.

*Ενώ δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στην ιστοσελίδα του Δήμου η εισήγηση για το τελευταίο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, που αφορά στη δαπάνη για την υλοποίηση ψυχαγωγικών προγραμμάτων και δράσεων καλλιτεχνικής επιμόρφωσης των δημοτών για την επόμενη χρονιά. Η απουσία της ίσως σηματοδοτεί τους οριστικούς  και επίσημους τίτλους τέλους για τον Οργανισμό του ΘΕΣΠΙ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ιόρθωση της με αριθμό 132/13-7-2016 Απόφασης ∆ημοτικού Συμβουλίου ως προς τον Κ.Α. του προϋπολογισμού και τον τίτλο.

ΘΕΜΑ 2ο: Επικαιροποίηση Αποφάσεων Συγκρότησης Επιτροπής Σφράγισης όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του ∆ήμου μας.

ΘΕΜΑ 3ο: Καθορισμός τέλους για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, στην ∆.Ε. ∆ροσιάς για το έτος 2016.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ANAKATAΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ∆ΡΟΣΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 5ο: Συμμετοχή ∆ήμου ∆ιονύσου σε σχήμα συνεργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020», Σκέλος 2: Συμμετοχή στις ∆ημοκρατικές ∆ιαδικασίες και στα Κοινά, Μέτρο 3.2.1. Αδελφοποίηση Πόλεων
.

ΘΕΜΑ 6ο: Αναζήτηση απόψεων ∆ημοτικού Συμβουλίου επί αίτησης θεραπείας της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε..

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας «Εργασίες ψεκασμών, εντομοκτονίας έτους 2016 στο ∆ήμο ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 8ο: Eγκατάσταση μονοφασικής παροχής στο Αντλιοστάσιο της οδού ∆εξαμενής στη ∆Κ ∆ροσιάς.

ΘΕΜΑ 9ο: Eγκατάσταση νέας τριφασικής παροχής 3Χ40Α στη ∆Κ Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 10ο: Εφαρμογή του άρθρου 12 του Κανονισμού Κοιμητηρίου της ∆ημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης στον 1.Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο ∆ιονύσου και στον 2.Πολιτιστικό Οργανισμό ΘΕΑΣΙΣ του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση σκοπιμότητας «Προμήθειας κι εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης του στόλου οχημάτων (GPS) του ∆ήμου και τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης για ΤΡΙΑ (3) ΧΡΟΝΙΑ των τερματικών συσκευών».

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2016 οίκου Ευγηρίας «Θ. & ∆. Κυριακίδου».

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση Σύναψης Συμφωνίας σε ∆ιαδημοτική Συνεργασία των ∆ήμων ∆ιονύσου και Κηφισιάς για την Ολοκληρωμένη Τοπική ∆ιαχείριση Στερεών Αποβλήτων.

ΘΕΜΑ 17ο: Παραχώρηση τάφων στο Κοιμητήριο Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 18ο: Παραχώρηση τάφων στο Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση: α)αναγκαιότητας β)δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση προγραμμάτων στους δημότες ∆ιονύσου, μαθημάτων καλλιτεχνικής επιμόρφωσης με σκοπό την κάλυψη των καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών αναγκών των δημοτών για την περίοδο 2016 – 2017.