logo


Ανακοίνωση Για Τα Διόδια

14 Ιουλίου 2016

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν γενικευμένη φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων αποτελεί πρόκληση η επέκταση των Διοδίων μέσα στους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα η τελεσίδικη απόφαση τοποθέτησης δύο διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και στον παράδρομο της Εθνικής προς Άγιο Στέφανο, προκειμένου να λεηλατήσει και με αυτό τον τρόπο το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Τα τελευταία χρόνια με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων, τα χαράτσια στα διόδια αυξήθηκαν ακόμα και πάνω από 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ διαρκώς προστίθενται νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων.

Οι αυξήσεις αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων, που θα μετακυλήσει στην τιμή του προϊόντος, αλλά και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, κ.λπ. θα είναι απαγορευτική.

Οι Εθνικοί Δρόμοι, έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους Επιχειρηματικούς Ομίλους, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού, πληρώνονται από όλους μας καθημερινά μέσα από τα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η χρήση των παράδρομων και των τοπικών οδών δεν εξασφαλίζει καμία  ασφαλή διέλευση για εμάς και τα παιδιά μας. Το μόνο αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι ο πολλαπλασιασμός των τροχαίων ατυχημάτων.
Οι λύσεις όπως κάρτες κατοίκων (μέτρο που αρχικά είχε προταθεί και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό) ή ό,τι άλλο προταθούν, τις απορρίπτουμε γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σύντομα θα κληθούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το ποσό στο όνομα της αύξησης των κερδών της εταιρίας που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό.

Ζητάμε:
        Να υπάρξει ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους
        Να μην κατασκευαστούν πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Καλούμε:
Τους γονείς να βρίσκονται σε εγρήγορση προκείμενου να αντισταθούν στο νέο φοροεισπρακτικό μέτρο που προβλέπεται να εφαρμοστεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αργυροπούλου Λένα
Αλημίσης Θοδωρής
Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων