logo


Είναι δυνατόν ένα πράγμα που στοιχίζει 100 ευρώ, το ίδιο πράγμα να στοιχίζει και 300; Στο Δήμο Διονύσου, όπου όλα είναι πιθανά, είναι δυνατόν και γίνεται.

Ειδικότερα: Όπως είναι γνωστό, εδώ και 1,5 χρόνο οι Παιδικές Χαρές στο Δήμο Διονύσου- μετά από σχετική υπουργική απόφαση- παραμένουν (θεωρητικά) κλειστές προκειμένου να επισκευαστούν και να πιστοποιηθούν σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Επιπλέον έχουν απομακρυνθεί όλα τα επικίνδυνα ή πεπαλαιωμένα όργανα. Ήδη για 7 από αυτές, μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, ξεκίνησε η επισκευή και πιστοποίηση. Το εν λόγω έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, αλλά με την έκπτωση που τελικώς έδωσε ο ανάδοχος, το ποσόν μειώθηκε κατά 52%, δηλαδή στις 288000 περίπου. Με τους απλούστερους των μαθηματικών υπολογισμών, καθεμιά από τις 7 Παιδικές Χαρές θα στοιχίσει στο Δήμο περίπου 41.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους.

Παράλληλα, ετοιμάζεται από την Τεχνική Υπηρεσία προμήθεια για την κατασκευή και πιστοποίηση και των υπόλοιπων 25 Παιδικών Χαρών του Δήμου Διονύσου, ύψους 380.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους ίδιους μαθηματικούς υπολογισμούς, καθεμιά από αυτές τις 25 Παιδικές Χαρές θα στοιχίσει στο Δήμο 15.200 ευρώ- εκτός και αν με έκπτωση του όποιου αναδόχου, το ποσόν αυτό μειωθεί ακόμη περισσότερο. Το ποσόν αυτό θα εξασφαλισθεί με αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Η παραπάνω πληροφορία γι’ αυτή τη νέα προμήθεια, που κατατέθηκε στη χθεσινή (14/7) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου από το δημοτικό σύμβουλο εντεταλμένο για την περιοχή Δ. Ράικο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλειονότητα των παρευρισκομένων- τοπικών συμβούλων και πολιτών- που καλούσαν τον κ. Ράικο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Δ. Χριστόπουλο αλλά και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, που επίσης παρίστατο, να παρέμβουν. Οξύτερη όλων στην αντίδρασή της ήταν η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος Β. Κάουλα που δεν δίστασε να υποστηρίξει πως “σ’ αυτήν την υπόθεση, όπου οι 7 στοιχίζουν 300, αλλά για τις 25 θα πληρώσουμε 380, κάτι βρώμικο υπάρχει και το λέω ξεκάθαρα. Ως δημότης, νιώθω ότι ο Δήμος με κλέβει”! Ενώ εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Ράικου πως υπήρξαν διαμαρτυρίες και εντός Δημοτικής Αρχής για το ποσόν των 300.000 ευρώ που θα δοθεί στις 7 Παιδικές Χαρές, χωρίς όμως απ’ ό, τι φαίνεται κανένα αποτέλεσμα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μια πρόχειρη έρευνα έδειξε πως το κόστος επισκευής και πιστοποίησης Παιδικών Χαρών σε άλλους Δήμους της Αττικής ανέρχεται σε 15.000 για κάθε Παιδική Χαρά στην Αργυρούπολη, σε 8000 ευρώ για το Μοσχάτο, αλλά σε 60.000 για το Κερατσίνι, όπου η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας μετά από προγραμματική σύμβαση.