logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Δημαρχείο Διονύσου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη, προκειμένου να συζητηθούν οι νεώτερες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Στη διαπαραταξιακή σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ράικος, Γιάννης Καλαφατέλης, Γιώργος Ζυγούνας, Σπύρος Σπηλιώτης και Ζωή Σώκου, τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής Κώστας Μπομπής και Αντώνης Σαρρής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ Δημήτρης Μανδάλακας και το μέλος Άριστος Κοροπούλης, η συνεργαζόμενη δικηγόρος Αγγελική Χαροκόπου και οι εκπρόσωποι του συλλόγου «Κηφισός» Δημήτρης Κυριαζόπουλος και Νίκη Παρασκευάκη.

005-5

Ο κ. Δ. Ζαμάνης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα συμπεράσματα από την πρόσφατη ενημέρωση που έκανε στους πολίτες, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, μέσα από τα τοπικά συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν και πρότεινε ένα πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στον κοινό στόχο. Ακολούθησε ενημέρωση από την κα Α. Χαροκόπου για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων για το εν λόγω θέμα.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση συναποφασίσθηκε ομόφωνα να προσκληθούν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς σε κοινή ανοιχτή σύσκεψη με θέμα «Σταθμοί πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3).

Στην κοινή σύσκεψη θα προσκληθούν επίσης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και της Β΄ Αθηνών, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πέτρος Φιλίππου και Γιώργος Καραμέρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι δημότες, οι σύλλογοι και οι φορείς των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης μετά την ολοκλήρωση της διαπαραταξιακής δήλωσε:
”Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο πήραμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε κοινή σύσκεψη των δύο Δημοτικών Συμβουλίων με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των σταθμών πλευρικών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη. Καλούμε τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, τους Βουλευτές των δύο περιοχών, την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να ακούσουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των πολιτών που εκπροσωπούμε, για τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εγκατάσταση των διοδίων. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν στο αίτημα των πολιτών και θα προσέλθουν στον διάλογο».