logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα κατάφερε ο Α.Ο Άνοιξης και στην «παρθενική» του παρουσία στο φετινό 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball προκρίθηκε και με την ομάδα των ανδρών και με την ομάδα των γυναικών στο Final 4 που θα πραγματοποιηθεί 30-31 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο.

1-12

Τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο της Βορειοανατολικής Αττικής που αποτελεί το μόνο σωματείο της Αττικής αλλά και της Νοτίου Ελλάδας που συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και προκρίθηκε στην τελική φάση.

Με την κατάκτηση της 2ης θέσης στους άνδρες και την 3η θέση στις γυναίκες στο «Anixi Marathon Beach Handball Tournament 2016», το 5ο και τελευταίο τουρνουά του πρωταθλήματος που διοργάνωσε ο Α.Ο Άνοιξης σε συνεργασία με την ΟΧΕ και τον ΣΠΑΠ,  προσπέρασε στη βαθμολογία τους Πόντιους Κιλκίς και την φετινή Κυπελλούχο Ελλάδος ομάδα της Δράμας  στους άνδρες και τον ιστορικό Φίλιππο Βέροιας στις γυναίκες και βρέθηκε ανάμεσα στις «παραδοσιακές» δυνάμεις του αθλήματος που έχει αναπτυχθεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

τελικος γυναικων

Σε οργανωτικό επίπεδο το διεθνές τουρνουά «Anixi Marathon BeachHandball Tournament» που διοργάνωσε ο Α.Ο Άνοιξης στο Beach Bar “Sailing The Club” ήταν το υψηλότερο από πλευράς βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος. Σε αγωνιστικό επίπεδο, την 1η θέση στο τουρνουά του Μαραθώνα κέρδισαν στους άνδρες οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης που νίκησαν στον τελικό με 2-1 τον ΑΟ Άνοιξης μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε τελικά στη λεπτομέρεια με ένα γκολ στη διαδικασία των  πέναλτι (shootout). Αντίστοιχος αγώνας και στο τελικό γυναικών όπου την 1η θέση στις γυναίκες κατέκτησε η κυπριακή ομάδα Petrolina που επικράτησε 2-1 του ΑΟΑ Καστοριάς.  Χάλκινο μετάλλιο για την ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης στους άνδρες και τον Α.Ο Άνοιξης στις γυναίκες.

Οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της δημιουργίας ομάδας BeachHandball στον Α.Ο Άνοιξης, Μάριος Λουκάτος και ο συνεργάτης του προπονητής του συλλόγου και Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης, Κώστας Κότσιρας  έβαλαν τις βάσεις για να αξιοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την προοπτική διάκρισης που προσφέρει στους αθλητές αλλά και στα αγόρια και τα κορίτσια που αθλούνται στο χάντμπολ, η ένταξη του BeachHandball στα αγωνίσματα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2024.

Η επιθυμία της ΟΧΕ να αναπτυχθεί το Beach Handball στην Αττική και να δημιουργηθεί κλιμάκιο της Εθνικής Νοτίου Ελλάδος έως U-16, αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ήταν ευκαιρία για το σύλλογο του Α.Ο Άνοιξης που ήταν και το μοναδικό σωματείο της Αττικής που μετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών & γυναικών αλλά δημιούργησε και τμήμα ανάπτυξης για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 16 ετών.

g

Η παράλληλη διεξαγωγή του 1ου Αναπτυξιακού Τουρνουά BeachHandball Αττικής U-16 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 80 παιδιών από τα σωματεία Α.Ο Άνοιξης, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, Α.Σ Ηλιούπολης, ΔΑΣ Ζεφυρίου, Α.Ο Πολιτείας,  ΑΠΕΣ Καπανδριτίου και ΓΑΣ Καματερού  έδειξε ότι το θεαματικότερο άθλημα στην άμμο μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των «λιλιπούτειων» αθλητών και να αναδειχθούν τα ταλέντα που θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.

Τους τελικούς τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, κ. Σπύρος Πάντζας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) κ. Βλάσης Σιώμος και ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Γιάννης Μπούσουλας. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) και του ΣΠΑΠ, ενώ πολύτιμη ήταν η χορηγική υποστήριξη της βιομηχανίας μεταλλικών ικριωμάτων «Κ. Χουντουμάδης ΑΤΒΕ», της ΑΜΚΕ «ΑΙΓΕΑΣ» του εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, της εταιρείας υπηρεσιών desing «Lighiting Art.gr», των εταιρειών ηχητικών συστημάτων και φωτισμού  «InTheMix.gr»  &  «Sound & Light ArtGroup», της εταιρείας «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε» με το εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό «ΔΙΟΣ», του ομίλου «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ», του ζαχαροπλαστείου «Slim Bites Ψυχικού», του φούρνου «ΑΡΓΙΘΕΑ» στο Μαραθώνα, της Σχολής «Καλογεροπούλου», της ψαροταβέρνας «Ψαράς» στο Μαραθώνα, του φούρνου «ΚΑΡΡΑΣ» στην Άνοιξη και της φρουτεμπορικής «ΠΕΠΠΑΣ» στην Άνοιξη.

Χορηγοί επικοινωνίας του τουρνουά ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός«ΕΡΑΣΠΟΡ», η εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, η εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ», το ιστολόγιο «paraskinio.gr» και το «City Unity College»