logo


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σχετικό και το παρακάτω, με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:

Θέμα: Λήψη μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, προβλέπεται Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – [κατηγορία Κινδύνου 4] για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.
Σε εφαρμογή λήψης έκτακτων μέτρων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ενεργοποιείται η υπ’ αρ. 146145/485/17-07-2015 (ΑΔΑ: ΩΧΠ57Λ7-ΣΓΘ) Απόφαση, βάσει της οποίας εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Η απαγόρευση αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ από την 7η πρωινής ταύτης έως την 7η πρωινής της επομένης.
Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες όπως την διατήρηση της ανάλογης ετοιμότητας για την λήψη των αναγκαίων προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων, στην περιοχή αρμοδιότητάς σας.