logo


Με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 7 το βράδυ το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Το πρώτο αφορά στην υποβολή προτάσεων, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2017.

Και είναι αλήθεια πως στην εισήγηση του Προέδρου Τ. Μπάση προτάσσονται έργα απόλυτης προτεραιότητας όπως αντιπλημμυρικά, εντευκτήριο κατοίκων, οδοποιία, περίφραξη των Κοινόχρηστων Χώρων που κερδήθηκαν μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη το 2011, στεγανοποίηση της οροφής του Πολιτιστικού Κέντρου, παρεμβάσεις στο Κοιμητήριο και κόμβοι σε επικίνδυνες διασταυρώσεις. Εξίσου αλήθεια όμως είναι πως οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου για το Τεχνικό Πρόγραμμα ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας είτε πως τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία -πολλά- χρόνια είτε μαξιμαλιστική προσέγγιση της ενίσχυσης της πόλης σε υποδομές. Ιδιαιτέρως μάλιστα τη στιγμή που πουθενά στην εισήγηση δεν αναφέρεται αποτίμηση για τις αντίστοιχες προτάσεις που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.

Το δεύτερο θέμα, για τον εξωραϊσμό των Κοινόχρηστων Χώρων στην περιοχή, έρχεται μετά από πρόταση της Π. Οικονομάκου, τοπικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας. Την πρόταση της συναδέφου του υιοθετεί στην εισήγηση του ο κ. Μπάσης, τονίζοντας πως “οι κοινόχρηστοι χώροι και τα τρίγωνα σε διάφορα σημεία της Δ.Κ. Διονύσου είναι σε τραγική κατάσταση” λόγω έλλειψης προσωπικού και κακού σχεδιασμού, ενώ πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου για τη φύτευση γκαζόν σε κάποια τρίγωνα μεταξύ διαφόρων οδών, απορρίφθηκε από την εντεταλμένη για το πράσινο δημοτική σύμβουλο Α. Πέππα. Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος ζητεί επίσης εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση των Κοινόχρηστων Χώρων, αρχής γενομένης από τους κεντρικούς δρόμους, η οποία να επεκταθεί σε όλη τη Δημοτική Κοινότητα.

Θέμα 1ο: Υποβολή προτάσεων εκτέλεσης έργων και μελετών για την κατάρτιση
του Τεχνικού Προγράμματος του 2017
Θέμα 2ο: Προτάσεις για εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων στην Δ.Κ.Διονύσου