logo


Παρέμβαση, και μάλιστα ηχηρή, για το θέμα των διοδίων, προτίθεται να πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή στην αυριανή (Δευτέρα 11 Ιουλίου) εκδήλωση στον Άγ. Στέφανο, όπου καλεσμένος ομιλητής από τον ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου-Καπανδριτίου- Ωρωπού είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της σημερινής (Κυριακή 10 Ιουλίου) κοινής έκτακτης συνεδρίασης των Τοπικών Συμβουλίων Ροδόπολης και Σταμάτας, διαδικασία που και πάλι αποδείχθηκε αποκαρδιωτική: Παρόντες ήταν τρεις τοπικοί σύμβουλοι από τη Ροδόπολη, δυο από τη Σταμάτα, 5 δημοτικοί σύμβουλοι και μόλις 6 πολίτες, εκ των οποίων δυο μόνο εκπρόσωποι συλλόγων- του ΑΣ Ροδόπολης και του ΡΟΔΟΥ-, κι αυτό παρά το γεγονός πως για τη σημερινή συνεδρίαση και για ένα θέμα που απειλεί δραματικά την ποιότητα ζωής όλης της πόλης και των κατοίκων της είχε προηγηθεί σχετική υπενθύμιση από το πρωί στη διάρκεια της λειτουργίας και στις δυο εκκλησίες της περιοχής.

photo-393

Έτσι τέθηκε και πάλι το ζήτημα της ανάγκης να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί η ενημέρωση των πολιτών με όλους τους δυνατούς τρόπους και να γίνει στο εξής καλύτερος συντονισμός εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Επιπλέον εκφράσθηκαν διαμαρτυρίες για τη μεθόδευση αυτών των έκτακτων συνεδριάσεων, μια που- όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σταμάτας Β. Πέππας– δεν είχε προηγηθεί καμιά συνάντηση των προέδρων με τη Διοίκηση του Δήμου, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Χαρακτηριστική αστοχία αποτελεί εδώ πως για την κοινή συνεδρίαση των δυο Τοπικών Συμβουλίων την Κυριακή το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης ενημερώθηκε τυχαία μόλις το πρωί της ίδιας ημέρας!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του προς τους παρευρισκόμενους, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Ράικος (σ.σ. δεν παρευρέθη λόγω έκτακτης υποχρέωσης ο Δήμαρχος Διονύσου), σ’ αυτήν την τελευταία από τις έκτακτες συνεδριάσεις, επανέλαβε τη σταθερή αντίθεση του Δήμου αναφορικά με την εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγ. Στέφανο, ενώ απαρίθμησε τις ενέργειες που έχει αποφασίσει η διαπαραταξιακή Επιτροπή αγώνα. Επιπλέον, και σε σχετική παρέμβαση του Α. Σαρρή, μέλους της διαπαραταξιακής Επιτροπής, επιβεβαίωσε πως στην αυριανή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας, η Διοίκηση θα επιμείνει ιδιαιτέρως στο θέμα της πιθανής εγκατάστασης των διοδίων. Ενώ δεν ορίσθηκε ακόμη η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ανοιχτής κοινής σύσκεψης των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς, μια που ο όμορος Δήμος θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία του υπουργού Χ. Σπίρτζη, κάτι που προς το παρόν- όπως δήλωσε ο κ. Ράικος σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου- δεν έχει ακόμη εξασφαλισθεί.