logo


Ανοιχτή επιστολή και ταυτόχρονα κάλεσμα “Προς τους ενδιαφερόμενους και υγιώς σκεπτόμενους κατοίκους του Κρυονερίου στο δήμο Διονύσου Αττικής” απευθύνει μέσα από το facebook o B. Πετρόχειλος, κάτοικος Κρυονερίου, που καταγγέλλει σειρά παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή του, αλλά και τους αρμόδιους, οι οποίοι- αν και τις γνωρίζουν, όπως υπογραμμίζει- εντούτοις ουδέν πράττουν. Ο κ. Πετρόχειλος δηλώνει πως ως συνειδητοποιημένος πολίτης θεωρεί υποχρέωσή του “να προσπαθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τους πολλούς καλούς και ικανούς συμπολίτες του, με στόχο την οργάνωση και τη δημιουργία μιας ομάδας, για την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αποτροπή και τελικά την επίλυση παρόμοιων απαράδεκτων φαινομένων της καθημερινότητάς μας”:

petroxeilos

Στη περιοχή που ζω, βλέποντας καθημερινά γύρω μου διαπιστώνω όλα αυτά που οι περισσότεροι από εμάς σχολιάζουμε, κρίνουμε και κατακρίνουμε στις μεταξύ μας συζητήσεις, δηλώνοντας ότι μας ενοχλούν και μας λείπουν γενικότερα σαν λαό και σαν χώρα. Επειδή έχει εξαντληθεί η υπομονή μου και θεωρώ από καιρό πλέον, ότι όλες οι συζητήσεις με τους «αρμόδιους» και «υπεύθυνους», καθώς και οι δεσμεύσεις τους, είναι απλά και μόνο «κουβέντες του αέρα», παραθέτω τα ακόλουθα για τη κοινότητα Κρυονερίου του δήμου Διονύσου:

– Οι υποτιθέμενοι «αρμόδιοι» και «υπεύθυνοι», οι περισσότεροι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι αδιάφοροι και απαίδευτοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν, δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε από αυτά που υποσχέθηκαν (έγραψαν και είπαν) ότι θα κάνουν. Αυτό άλλωστε, σε μεγαλύτερη κλίμακα, συμβαίνει γενικότερα και με τους περισσότερους «αρμόδιους» και «υπεύθυνους» της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

– Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τα κοινά και τα διάφορα προβλήματα του τόπου τους, φεύγουν το πρωί και επιστρέφουν το βράδυ στο σπίτι τους, κρατώντας τα προβλήματα του τόπου τους έξω από αυτό.

– Υπάρχει όμως δυστυχώς μια μερίδα των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, που είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο να κάνουν ό,τι θέλουν, όπως και όταν το θέλουν, δρουν αυθαίρετα, όπως τους βολεύει και όπως νομίζουν, χωρίς ποτέ και κανένας «αρμόδιος» να κάνει οποιουδήποτε είδους παρέμβαση, για την αποτροπή τέτοιων πράξεων, την εκπαίδευση, τη καθοδήγηση ή και τη συμμόρφωση των παραβατών.

Σημειώνω ότι αυτά που αναφέρω δεν είναι ασφαλώς πράγματα που συμβαίνουν μόνο στο Κρυονέρι Αττικής, μια και δυστυχώς συμβαίνουν σε όλη τη Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι η περιοχή αυτή που είναι ένα όμορφο προάστιο βόρεια της Αθήνας, είναι μόνιμης και αμιγούς κατοικίας, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα στο δάσος του Τατοϊου, έχει δε επιλεγεί για αυτούς ακριβώς τους λόγους από τους περισσότερους από τους κατοίκους της, οι οποίοι σημειωτέον έχουν για το σκοπό αυτό επενδύσει στον τόπο αυτό πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά.

Δίνω συγκεκριμένα παραδείγματα :
• Παρκάρισμα αυτοκινήτων, όπου να είναι και όπως να είναι, σε πλατείες, σε γωνίες και στις δυο πλευρές του κεντρικού δρόμου, μπροστά σε στάσεις λεωφορείων, μπροστά και πάνω σε κάδους απορριμμάτων & ανακύκλωσης, εμποδίζοντας τη κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων, των αυτοκινήτων, των ποδηλάτων και των πεζών.
• Ψησταριές με σουβλάκια και άλλα μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ στον ΑΟ Κρυονερίου, αυτοκίνητα και μηχανάκια παρκαρισμένα, καθώς και σκουπίδια κάθε είδους και παντού δίπλα στα γήπεδα και μέσα στο ταλαίπωρο δάσος. Καμία φροντίδα, καμία αισθητική, καμία εκπαίδευση, στον υποτιθέμενο χώρο προπόνησης – εκπαίδευσης παιδιών.
• Αυθαίρετες και παράνομες ψησταριές και τραπεζοκαθίσματα πάνω στα πεζοδρόμια αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.
• Καταπατήσεις αλλά και παράνομες καλλιέργειες και λοιπές χρήσεις, αυθαίρετα κτίσματα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, σπασμένοι κάδοι απορριμμάτων, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια, μέσα στις δημόσιες εκτάσεις και στο περιαστικό δάσος, γύρω από τα όρια του οικισμού.
• Καφετέριες που από τις βραδινές και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μετατρέπονται σε «μπουζουκλερί».
• Διάφοροι τύποι που σε κοιτάζουν περίεργα λέγοντας με το γνωστό ύφος του Ελληνάρα, «Τι θέλεις ρε… ξέρεις ποιος είμαι εγώ…».
• Οι περισσότεροι να πετάνε κάτω τα πάντα και παντού, ας μη γίνεται δε λόγος για ανακύκλωση!! για να γελάσουμε το έγραψα, μια και οι γνωστοί μπλε κάδοι είναι γεμάτοι συμβατικά σκουπίδια και οι κανονικοί κάδοι γεμάτοι ανακυκλώσιμα υλικά!! Μια και μιλάμε για τους κάδους αυτοί είναι συνήθως μόνιμα ανοιχτοί και σπασμένοι. . .!!
• Ας μη μιλήσω για τα βοθρολύματα και τις συμπεριφορές απέναντι σε αδέσποτα . . .!!

Στα παραπάνω μπορούν να προστεθούν και πολλά πολλά άλλα προσβλητικά για την περιοχή μας, που δεν χρειάζεται να γραφούν στην παρούσα φάση!!

Θεωρώ υποχρέωσή μου σαν συνειδητοποιημένος πολίτης, να προσπαθήσω με όποιον τρόπο μπορώ, να αφυπνίσω και να κινητοποιήσω τους πολλούς καλούς και ικανούς συμπολίτες μου, με στόχο την οργάνωση και τη δημιουργία μιας ομάδας, για την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αποτροπή και τελικά την επίλυση παρόμοιων απαράδεκτων φαινομένων της καθημερινότητάς μας.