logo


Με 33(!) θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα. Η επίσημη “πρώτη” για το νέο πρόεδρο Τ. Μπάση σηματοδοτείται από μεγάλο αριθμό θεμάτων, απόρροια της εκκρεμότητας που υπήρχε μετά από την παραίτηση του Σπ. Γιαννουλάτου και την εκλογή νέου Προέδρου, ο οποίος- υπενθυμίζεται- στη συνέντευξή του στην Οδό Διονύσου έχει δεσμευθεί πως θα επιδιώκει λογικό αριθμό θεμάτων στις Ημερήσιες Διατάξεις, ενώ δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή και περισσότερων συνεδριάσεων μηνιαίως με λιγότερα θέματα κάθε φορά.

Στην προσεχή συνεδρίαση, πάντως, θα συζητηθούν μια σειρά ζητημάτων, κρίσιμων για την πόλη- από την επικαιροποίηση της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου, την υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, την οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων και την παράταση στο έργο της αποχέτευσης μέχρι την πρόσληψη προσωπικού, τις επιχορηγήσεις συλλόγων και σωματείων για το 2016, τον καθορισμό τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς και την τροποποίηση προστίμων και τελών στον Κανονισμό Καθαριότητας :

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση του Εγχειριδίου ∆ιαδικασιών ∆ιοικητικής Ικανότητας συγχρηματοδοτούμενων έργων ∆ήμου ∆ιονύσου και εφαρμογή αυτού από τις υπηρεσίες του ∆ήμου ∆ιονύσου, στο πλαίσιο της ∆ιαχειριστικής Ικανότητας ∆ικαιούχων ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

ΘΕΜΑ 2ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ∆ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ / ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ∆ΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΑ ∆ΙΚΤΥΑ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ∆ιενέργειας Αναγκαιότητας για την υποβολή πρότασης με τίτλο: «∆ομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο ∆ήμου ∆ιονύσου» στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ΑΤΤ024 (Α∆Α: 73ΣΤ7Λ7-ΚΡΤ) –Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ” 2014 – 2020, άξονας προτεραιότητας (09) “∆ομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο’’.

ΘΕΜΑ 4ο: Γ’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ο.ε. 2016.


ΘΕΜΑ 5ο: Πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση αναγκών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας.

ΘΕΜΑ 6ο: Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση αναγκών στην υπηρεσία της ∆ιεύθυνσης Περιβάλλοντος.

ΘΕΜΑ 7ο: Απ’ ευθείας ανάθεση συντήρησης φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας XEROX και Konica Minolta.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ-2015».

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών σχετικά με την ανάθεση υπηρεσίας εκτίμησης αξίας απόκτησης γης από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα απευθείας ανάθεσης νομοτεχνικής έρευνας, διερεύνησης και κωδικοποίησης θεμάτων του Πολεοδομικού & Χωροταξικού σχεδιασμού του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Α)Αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους του ∆.Σ του Ν.Π ∆.∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» και Β) Ορισμός τακτικού μέλους σε αντικατάστασή του.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους – ορισμός νέου τακτικού μέλους στην Επιτροπή παραλαβής – βεβαίωσης καλής εκτέλεσης επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων και οχημάτων του ∆ήμου ο.ε. 2016 (Π.∆. 28/1980).


ΘΕΜΑ 14ο: ∆ιόρθωση ποσού στην 100/2016 απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΘΕΜΑ 16ο: Αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης με Τεχνικό Ασφαλείας.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «∆ίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου, ∆ιονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας του ∆ήμου ∆ιονύσου» (κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 340042).


ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση της αριθ. 61/13-6-2016 απόφασης του Ν.Π.∆.∆. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ» με θέμα «Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς(τροφεία) για το σχολικό έτος 2016- 2017 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παiδικών –Βρεφονηπιακών Σταθμών».

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση ανάθεσης προμήθειας Ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Ν.Π.∆.∆ αυτού 2016-2017.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση της αριθ. 53/9-6-2016 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «B’ Αναμόρφωση προϋπολογισμού ο.ε 2016».

ΘΕΜΑ 21ο: ∆ιαγραφή προσαυξήσεων της οφειλής στο όνομα ∆εκαβάλλας Σωτήριος του Φραγκίσκου.

ΘΕΜΑ 22ο: Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα καθορισμού Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ) για τις ∆.Ε ∆ιονύσου, ∆ροσιάς, Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 23ο: Χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης της ∆.Ε ∆ροσιάς.

ΘΕΜΑ 24ο: Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης έτους 2016 σε Συλλόγους Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) εργασιών επισκευής-αντικατάστασης δαπέδου του κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 26ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής Υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση -καθορισμός δικηγορικής αμοιβής εξωτερικού συνεργάτη.

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 29ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 30ό: Συνέχιση λειτουργίας «Κοινωνικών ∆ομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο ∆ήμο ∆ιονύσου και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ∆ήμων Μαραθώνα, Ωρωπού, ∆ιονύσου και Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα ∆ήμου Μαραθώνα.

ΘΕΜΑ 31ο: Εισήγηση για την τροποποίηση του α/α 41 του πίνακα «Πρόστιμα και Τέλη, κατ’ άρθρο του Κανονισμού Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας (Α∆Σ 203/2013)» που περιλαμβάνεται στην Α∆Σ 93/2014 επιβολής τελών και προστίμων που προβλέπονται από τον Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 32ο: Έκφραση απόψεων ως προς την οριοθέτηση και αναοριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων περιοχών των ∆Ε ∆ιονύσου, Σταμάτας, Άνοιξης, Αγ. Στεφάνου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 33ο: Χρονική παράταση Σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών του ∆ήμου ∆ιονύσου.