logo


Δροσιά 28.06.2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
Λ. Σταμάτας 25 Α, 145 72 Δροσιά                                         Αρ. Πρωτ. 266/28.06.2016.
Email: sgk.dim.drosia@gmail.com
Web: www.facebook.com/DimotikoDrosias
Προς:             1) Δήμαρχο Δήμου Διονύσου
2) Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου
3) Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Διονύσου
4) Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου

Κοιν.:              1) Τοπικό συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς
2) Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου
3) Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Διονύσου
4) Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου
5) Δ/νση Α’/βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
6) Σχολικό σύμβουλο Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
7) Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
8) 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς
9) 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου
10) Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου
11) Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Κτηριακής & Υλικοτεχνικής Υποδομής
12) Γονείς & Κηδεμόνες μαθητών 1ου Δημοτικού Δροσιάς & 3ου Δημοτικού Διονύσου

Θέμα: Επισκευαστικές εργασίες κι εκκρεμότητες παλαιών εγκαταστάσεων Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς επί της οδού Αργυρουπόλεως.
Πρόσφατα σχετικά έγγραφα:
1.     Πρόσφατη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια «Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο Δημοτικό Δροσιάς», βάσει από 26/05/2016 πρόσκλησης του Προέδρου του Δ.Σ.
2.     Από 01-03-2016/1420 απαντητική επιστολή προς το Σύλλογό μας από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας, Δρ. Ε. Λυρούδια
3.     Από 06-02-2016 Γνωμάτευση Πολιτικού Μηχανικού Α. Μ. Λουκά σχετικά με κτίριο Αργυρουπόλεως
4.     Από 19/01/2016 επιστολή μας με θέμα «Προβλήματα ενδεχόμενης άμεσης επαναλειτουργίας κτιρίου επί της Αργυρουπόλεως»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι και Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας,

Όπως γνωρίζετε από παλαιότερη γραπτή και προφορική μας επικοινωνία η σχολική μας κοινότητα παραμένει προβληματισμένη ως προς την πληρότητα και την επάρκεια του σχεδιασμού αλλά και της εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης των παλαιών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Δροσιάς με σκοπό την επαναλειτουργία τους. Με παλαιότερες επιστολές μας σας εκθέσαμε αρκετές από τις τεχνικές, πρακτικές και παιδαγωγικές διαστάσεις των προβληματισμών μας.

Με χαρά πληροφορούμαστε από την επιστολή σας (σχετικό 2) αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (σχετικό 1) ότι μέρος των προβληματισμών μας (ηλεκτρομηχανολογικά και στατική επάρκεια) αναγνωρίζονται από πλευράς σας (έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και με διαφαινόμενη σειρά υλοποίησης των εργασιών που γεννά ερωτηματικά) και ήδη δρομολογείτε τη συμπλήρωση του αρχικού σας σχεδιασμού με ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στις επίμαχες εγκαταστάσεις, ενώ δεσμεύεστε και για τη διενέργεια ελέγχου στατικής επάρκειας.

Ωστόσο, πέραν των δυο παραπάνω σημείων συνεχίζουμε να μην έχουμε λάβει καμία απάντηση για το σύνολο των υπολοίπων επιφυλάξεων που σας έχουμε εκθέσει ως προς την επάρκεια των δρομολογημένων εργασιών για την λειτουργία 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου στις εν λόγω εγκαταστάσεις (πόσο μάλλον 8/θέσιου ή μεγαλύτερου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, όπως είναι σήμερα το δικό μας). Οι επιφυλάξεις μας περιγράφονται αναλυτικά στις προηγούμενες επιστολές μας όπως το σχετικό 4 καθώς και στην τεχνική έκθεση – γνωμάτευση του Πολιτικού Μηχανικού κ. Α.Μ.Λουκά (σχετικό 3) και υπενθυμίζουμε ότι σας θεωρούμε απολύτως υπεύθυνους για οποιαδήποτε επίπτωση προκύψει από την ανεπαρκή φροντίδα αυτών των σημείων, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Σημειώνουμε ότι τους προβληματισμούς μας αυτούς υπερψήφισε περίπου ομόφωνα Γενική Συνέλευση των Γονέων & Κηδεμόνων του συγκροτήματός μας ενώ συγκεντρώθηκαν υπογραφές σε σχετικό ψήφισμα από τριψήφιο αριθμό πολιτών.

Έστω και τώρα που μόλις ολοκληρώθηκε η φετινή σχολική χρονιά κι ενώ πραγματοποιείται η προετοιμασία για την επόμενη, σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα στα παρακάτω:

1.     Άμεση γραπτή ενημέρωσή μας για το σύνολο των ζητημάτων που σας έχουμε εκθέσει και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να τα θεραπεύσετε.

2.     Γραπτή ενημέρωσή μας για το πλήρες χρονοδιάγραμμα και περιεχόμενο των τελικώς προγραμματισμένων από πλευράς σας εργασιών στο κτιριακό συγκρότημα και απολογισμό αυτών που θεωρείτε ότι έχουν ολοκληρωθεί.

3.     Προγραμματισμός αυτοψίας στο κτιριακό συγκρότημα από αντιπροσωπεία Γονέων & Κηδεμόνων από κοινού μαζί σας.

4.     Δέσμευσή σας για σύσταση επιτροπής καταλληλότητας για το κτίριο με σκοπό τον έλεγχο της πληρότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχετε σκοπό να διενεργήσετε και σε κάθε περίπτωση πριν μεταφερθούν μαθητές εκεί.

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, υπάρχουν εθελοντές γονείς του σχολείου μας που προτιθέμεθα να βοηθήσουμε στο να πραγματοποιηθεί ένα άρτιο έργο. Είμαστε ωστόσο απολύτως αντίθετοι στις προχειρότητες που μεσοπρόθεσμα αποδεικνύονται δαπανηρές, μη λειτουργικές κι επικίνδυνες. Θέλουμε ένα σχολικό συγκρότημα για το οποίο όλοι μας θα είμαστε περήφανοι και θα αισθανόμαστε χαρά που τα παιδιά της περιοχής μας θα φοιτούν εκεί.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016