logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Άγιο Στέφανο, το Σάββατο 2 Ιουλίου το Θεατρικό Εργαστήρι Nέων της Δροσιάς, παρουσίασε για δεύτερη μέρα ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις του, επτά μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Ζωγραφίδη, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές, που γέμισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Η. Υφαντής και η Δημοτική Σύμβουλος Ανθή Λουκάτου.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου, επίσης, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου τα χορευτικά τμήματα του ΟΝΑΠ Θέσπις με τίτλο «Σήμερα λάμπ’ ο ουρανός σήμερα λαμπ’ η μέρα» παρουσίασαν το 5o Φεστιβάλ Παραδοσιακού, με χορούς από την Ίμβρο, τις Σέρρες, την Κρήτη, τη Θράκη και τη Μακεδονία, σε χοροδιδασκαλία του κ. Γιώργου Αντωνίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Κρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε, στις πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και στη μεγάλη σημασία αυτών για τη διατήρηση της παράδοσής μας.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου έριξαν αυλαία και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου με αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Η Εύα Κανέλλη και ο Τάσος Παυλίδης θύμισαν επιτυχίες του αξέχαστου λαϊκού τραγουδιστή, με το πολυπληθές κοινό να σιγοτραγουδά μαζί τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ευ. Λυρούδιας και Τάσος Μπάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τάσος Μπάσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φωτάκης.

Σκυτάλη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2016, παίρνει η Δροσιά με τις «Δροσοβραδιές» στην πλατεία Κορολή και το πρόγραμμα να περιλαμβάνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια, το Σάββατο 9 Ιουλίου Ποντιακή Βραδιά σε επιμέλεια Ηλία Υφαντίδη, με τον Σύλλογο Ποντίων Δροσιάς και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων σε Θρακιώτικους Χορούς και την Κυριακή 10 Ιουλίου «Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος» για τους μικρούς μας φίλους.

Η είσοδος σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου είναι ελεύθερη.