logo


Πρώην και νυν αιρετοί, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στις Εισαγγγελικές Αρχές για την περίφημη υπόθεση του γηπέδου που γέρνει στη Σταμάτα. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, τουλάχιστον τρεις Αντιδήμαρχοι της Διοίκησής του, πρώην και νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και 4 μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως πέρυσι το Φεβρουάριο είχε αποκαλύψει η Οδός Διονύσου, πριν από τέσσερα χρόνια ο Α. Μπόρας πρώτα και εν συνεχεία ο τότε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και νυν Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, κατήγγειλαν προς τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς πως το έργο που αφορούσε στην κατασκευή του γηπέδου της Σταμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, ήταν πλήρες κακοτεχνιών και επικίνδυνο για τους αθλούμενους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες. Επιπλέον ο ανάδοχος εργολάβος, με τη σύμφωνη γνώμη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, είχε προβεί σε περικοπές εργασιών (σ.σ. οι κατ’ έλασσον δαπάνες, για έργα που εκτελούνται από φορείς όπως οι Δήμοι, υπόκεινται σε αυστηρότατους περιορισμούς για ευνόητους λόγους διασφάλισης της ποιότητας), ενώ τουλάχιστον περίεργη ήταν και η αλληλουχία γεγονότων στην κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, οδηγώντας τον νυν Δήμαρχο σε υποβολή αναφοράς προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης και προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων όπου αποκαλούσε την υπόθεση “σκάνδαλο πρώτου μεγέθους”.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2012, οπότε και συζητήθηκε το θέμα, ο αείμνηστος Σ. Σωτηρίου είχε προσκομίσει κομμάτι του χλοοτάπητα που είχε χρησιμοποιήσει ο εργολάβος, περιγράφοντας παραστατικά τις επιπτώσεις της περικοπής εργασιών. Δεν είχαν τότε διστάσει συνάδελφοί του της τότε διοίκησης, που σήμερα καλούνται για εξηγήσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να τον κατηγορήσουν για κλοπή δημόσιας περιουσίας!

Στο σχετικό ρεπορτάζ του 2015, όταν είχε πια βουλιάξει το γήπεδο που έγερνε, είχαν επιπλέον καταγραφεί οι απειλές που δεχόταν κατά της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής ο κ. Μπόρας, ο οποίος σήμερα δηλώνει πλήρως δικαιωμένος έναντι όσων τον λοιδώρησαν εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.