logo


Την 3η- μόλις- τακτική της συνεδρίαση για το 2016 θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 3.30 το μεσημέρι στην Άνοιξη η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Το πλέον σημαντικό, αυτό του χωροταξικού σχεδιασμού για τα δυο Δημοτικά Σχολεία- 1ο Δροσιάς και 3ο Διονύσου- που σήμερα συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Σταμάτας- Δροσιάς (πρώην Καργάκου). Το θέμα έρχεται προς συζήτηση ενόψει της πιθανής επαναλειτουργίας του σχολικού κτηρίου επί της οδού Αργυρουπόλεως, που φιλοξενούσε παλαιότερα το Δημοτικό της Δροσιάς και στο οποίο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης. Υπενθυμίζεται πάντως πως ο Σύλλογος Γονέων των δυο σχολείων σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή του πριν από τρεις μήνες είχε με συντριπτική πλειοψηφία ταχθεί κατά της μεταστέγασης στο παλιό σχολείο, ενώ είχε αποφασίσει και δυναμικές κινητοποιήσεις:

ΘΕΜΑ 1ο: Β’ Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών Δαπανών Σχολείων έτους 2016 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποσού 25.000,00 €.
ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισμός χωροταξικών ορίων των Δημοτικών Σχολείων 1ου Δροσιάς και 3ου Διονύσου, ενόψει πιθανής επαναλειτουργίας του Σχολικού κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Αργυρουπόλεως της Δημ. Ενότ. Δροσιάς που αποτελεί έδρα του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς.