logo


Με 18 ψήφους εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του εξελέγη, πριν από λίγη ώρα σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου, στην τρίτη ψηφοφορία της ειδικής συνεδρίασης ο Τ. Μπάσης στο αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

mpasism

Με παρόντες 26 δημοτικούς συμβούλους- 19 από τη Δημοτική Αρχή και 7 από τις παρατάξεις της μειοψηφίας-, είχαν προηγηθεί δύο άκαρπες ψηφοφορίες, στις οποίες ο κ. Μπάσης δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 21 ψήφων, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου: Στην πρώτη ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 19 ψήφοι υπέρ του κ. Μπάση, που αντιστοιχούν σε όλους τους παρόντες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, και 7 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ στη δεύτερη 20 δημοτικοί σύμβουλοι- συνεπώς και ένας από παράταξη της μειοψηφίας- ψήφισαν θετικά, ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά.

photo 1-70

Η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία, στην οποία απαιτείτο πλειοψηφία επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων- δηλαδή τουλάχιστον 14 θετικές ψήφοι- “έδωσε” στον τέως Αντιδήμαρχο 18 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 7 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

photo 2-70

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εν μέσω χειροκροτημάτων, δέχθηκε αμέσως τα θερμά συγχαρητήρια των συναδέλφων του από όλες τις παρατάξεις ενώ αποχώρησε εσπευσμένα από την αίθουσα συνεδριάσεων χωρίς να προβεί σε καμιά δήλωση. Επιφυλάχθηκε πάντως να παραχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα συνέντευξη στην Οδό Διονύσου με αντικείμενο τον απολογισμό του έργου του, για το διάστημα που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και το στόχο του αναφορικά με την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

photo 3-49

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο κ. Μπάσης συμμετέχει στα κοινά του Διονύσου, από τη δεκαετία του ’80, όταν και είχε πρωτοϊδρυθεί η Κοινότητα, όντας ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Ομίλου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου. Κάθε φορά που έθετε υποψηφιότητα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, εκλεγόταν με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων- κάτι που επαναλήφθηκε και στις εκλογές του 2014, για τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου αυτή τη φορά. Επί Διοικήσεων Σωτηρίου ήταν Αντιπρόεδρος της (τότε) Κοινότητας, αλλά και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί θητείας Δαρδαμάνη. Την προηγούμενη τετραετία, επί Διοίκησης Καλαφατέλη, ήταν τοπικός σύμβουλος με τη μείζονα μειοψηφία. Από το Σεπτέμβριο του 2014 και επί 22 μήνες υπηρέτησε το Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, συνεπικουρούμενος από τους εντεταλμένους Π. Τσούκα και Α. Πέππα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου Μαϊου ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπάση, ο οποίος λίγες ημέρες αργότερα αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ζαμάνη να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

photo-387

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί εδώ πως πλην του Δ. Αλεξανδρή– που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του τον κρατούν συνήθως μακριά από την άσκηση των καθηκόντων του- όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έχουν εκλεγεί στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου κατέχουν θέση ευθύνης: Ευ. Λυρούδιας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Χωροταξίας- Πολεοδομίας και τοπικός Διονύσου, Θ. Στάικος Πρόεδρος στην ΕΣΤΙΑ, Β. Δαρδαμάνης Πρόεδρος στον ΘΕΣΠΙ (μέχρι να καταργηθεί) και βέβαια Τ. Μπάσης Πρόεδρος Δ.Σ. από σήμερα.