logo


Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου θα έχει νέο Πρόεδρο, που κατά τα φαινόμενα θα είναι ο Τ. Μπάσης, είτε εκλεγεί μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία ψηφοφορίας είτε επειδή είναι ο σύμβουλος με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από πλευράς Διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η δυστοκία στην εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου μόνο άγνωστη δεν είναι στο Δήμο Διονύσου:

Ο Γ. Νικητόπουλος, πρώτος Πρόεδρος Δ.Σ. του καλλικρατικού Δήμου επί Διοίκησης Καλαφατέλη, παραιτήθηκε από το αξίωμά του και ανεξαρτητοποιήθηκε ενάμιση περίπου χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την παραίτηση του κ. Νικητόπουλου ακολούθησε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, αξίωμα που κατέλαβε ο Θ. Ροϊδης για τους επόμενους έξι μήνες. Η καρέκλα του προέδρου αποδείχθηκε ηλεκτρική για τον κ. Ροϊδη, του οποίου η εκ νέου υποψηφιότητα- προφανώς και η εξάμηνη θητεία του- αποδοκιμάστηκε στις αρχές του 2013 στην πρώτη ειδική συνεδρίαση και από συναδέλφους του της τότε Δημοτικής Αρχής.

Η επαναληπτική συνεδρίαση- στην οποία και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος ήταν ο κ. Ροϊδης- είχε αποβεί επίσης άκαρπη, με αποτέλεσμα να ορισθεί Πρόεδρος ο Τ. Καρασαρλής, μετά από τις διαδοχικές αρνήσεις συναδέλφων του της Διοίκησης που προηγούνταν σε αριθμό ψήφων.

Παρόμοια δυστοκία έχει παρουσιαστεί και για το αξίωμα του Αντιπροέδρου, μια που το 2014 στις Δημαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου επί Διοίκησης Ζαμάνη, η υποψηφιότητα του Γ. Ίσσαρη πέρασε από τα σαράντα κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί.

Την προχθεσινή άκαρπη συνεδρίαση για την εκλογή του Προέδρου Δ.Σ. ακολούθησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, στην οποία σταθερά συμμετείχαν λιγότερα από τα μισά μέλη της. Στη διάρκειά της θα ανέμενε ίσως κάποιος να αναζητηθούν οι αιτίες εκείνες που οδήγησαν 4 δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να διαφοροποιήσουν την ψήφο τους, να αποδοκιμάσουν την υποψηφιότητα Μπάση και να οδηγήσουν στη διεξαγωγή νέας ειδικής συνεδρίασης, εν μέσω κλίματος καχυποψίας και υπονοιών μεταξύ των- θεωρητικά- συνοδοιπόρων στη διοίκηση του Δήμου.

Αντ’ αυτού η συζήτηση- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- περιελάμβανε “αίμα και δάκρυα”, στοχοποίηση πρώην και νυν στελεχών της Διοίκησης και κυρίως αναζήτηση της ταυτότητας των 4 “ανταρτών”. Ίσως μάλιστα σημάνει την αποχώρηση από το συνδυασμό της πλειοψηφίας της Π. Ταουξή, εντεταλμένης σήμερα στην Πολεοδομία και από τα ιδρυτικά στελέχη του κορμού της Δημοτικής Αρχής.

Η αυριανή συνεδρίαση είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στην εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλο τόσο βέβαιο είναι πως η παράταξη της Διοίκησης θα βγει βαρύτατα τραυματισμένη από την όλη διαδικασία. Όχι τόσο από την ενδεχόμενη παραίτηση Ταουξή- εξάλλου, ουδείς αναντικατάστατος- όσο από την επίδειξη απίστευτης και πεισματικής τυφλότητας και στρουθοκαμηλισμού μπροστά στις αιτίες που την οδήγησαν να μετράει, 22 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, απώλειες, δυσαρέσκειες, εντάσεις και απόλυτη έλλειψη συνοχής.