logo


Πυκνώνουν οι κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια: Μετά από τη συνάντηση στην Κηφισιά που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη στις 17 Ιουνίου, όπου συμμετείχε ο ομόλογός του Γ. Θωμάκος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Β. Αττικής, ακόμη μια συνάντηση, διαπαραταξιακή αυτή τη φορά και με πρωτοβουλία της Συμμαχίας για τον Πολίτη, πραγματοποιήθηκε στη Σταμάτα την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Η συνάντηση αυτή οδήγησε στη σύσταση διαπαραταξιακής Επιτροπής, αλλά και στην απόφαση για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, σύγκληση έκτακτων Τοπικών Συμβουλίων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, συγκεντρώσεις πολιτών και φορέων για ενημέρωση πάνω στις επιπτώσεις των διοδίων, αλλά και επανεκτίμηση της ημερομηνίας για μια κεντρική συγκέντρωση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης που αρχικώς είχε ορισθεί στις 6 Ιουλίου. Σχετικό είναι και το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Συμμαχίας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί εδώ πως- παρά τις σχετικές παραινέσεις- καμία προηγούμενη ενημέρωση και από κανένα φορέα δεν είχε υπάρξει ενόψει της συνάντησης της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα να μην δοθεί η απαραίτητη για ένα τέτοιο θέμα δημοσιότητα:

Μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Κοινοτικό Κατάστημα Σταμάτας συνάντηση των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Διονύσου με θέμα την εγκατάσταση Διοδίων στον Α/Κ Αγίου Στεφάνου.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου κύριος Ζαμάνης Διονύσης καθώς και οι:
 
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία»  ο κύριος Καλαφατέλης Γιάννης με Στελέχη της Παράταξης.
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου» ο κύριος Ζυγούνας Γιώργος με στελέχη της Παράταξης.
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» ο κύριος Βορριάς Παναγιώτης με στελέχη της Παράταξης.
· Δημοτικοί Σύμβουλοι των προαναφερόμενων Δημοτικών Παρατάξεων
· Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας κύριος Πέππας Βαγγέλης
· Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑ κύριος Μανδάλακας Δημήτρης
· Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου κύριος Μπομπής Κώστας.
· Πολίτες και Δημότες του Δήμου Διονύσου.
 
Η διαδικασία περιελάμβανε μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παρευρισκομένων για το ιστορικό των διοδίων από το 2007 μέχρι και σήμερα και ακολούθησαν συζήτηση και τοποθετήσεις.
 
Τα ομόφωνα συμπεράσματα – θέσεις της δια-παραταξιακής αυτής συνάντησης συνοψίζονται ως εξής:
 
1.      Απορρίπτεται κάθε σκέψη εγκατάστασης διοδίων στους Α/Κ Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησής των, με όποιο αντάλλαγμα και αν προσφερθεί, δεν γίνεται αποδεκτή και  αποτελεί «casus belli» για τους Πολίτες της περιοχής. 
2.      Συστήνεται δια-παραταξιακή επιτροπή με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας εγκατάστασης των διοδίων αλλά και την παροχή όποιας βοήθειας ήθελε ζητηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου.
3.      Προτείνεται στη Διοίκηση του Δήμου και στον κύριο Δήμαρχο:
a.      Άμεση και εντός των προσεχών ημερών συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδιωχθεί η συνάντηση των μελών της δια-παραταξιακής επιτροπής με τον κύριο Υπουργό.
b.      Τη σύγκληση, εντός της προσεχούς εβδομάδας, έκτακτου Συμβουλίου σε κάθε μια Δημοτική Ενότητα με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση των διοδίων.
4.      Με ευθύνη της δια-παραταξιακής επιτροπής αλλά και της Δημοτικής Αρχής, αν το επιθυμεί, θα οργανωθούν σε κάθε μια Δημοτική Ενότητα ανοικτές συγκεντρώσεις Συλλόγων, Φορέων και Πολιτών στις οποίες θα αναπτυχθούν οι δυσμενείς για την περιοχή μας επιπτώσεις από την εγκατάσταση των διοδίων. Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Στέφανο η τελική συνάντηση – συγκέντρωση όλων  των κατοίκων, συλλόγων και φορέων του Δήμου Διονύσου.
5.      Εκτιμήθηκε, ότι ο χρόνος για μία στοιχειώδη και  ικανοποιητική ενημέρωση του Πολιτών είναι ελάχιστος, η προτεινόμενη για τις 6 ή 7 Ιουλίου 2016 συγκέντρωση στον Α/Κ Βαρυμπόμπης δεν θα έχει επιτυχία και γι΄αυτό θα ήταν προτιμότερο να αναβληθεί. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της να επανεκτιμηθεί μόλις γίνουν οι κατά δημοτική ενότητα ενημερώσεις.
6.      Ορίζεται ο  κύριος Σαρρής Αντώνης σαν εκπρόσωπός της για τις επαφές με τη Διοίκηση του Δήμου και τον κύριο Δήμαρχο.