logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ετήσια εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδόπολης «Το Ρόδο», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης, στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης.

0000001
Ο Σύλλογος «Το Ρόδο», με τίτλο «… έλα και σύρε τον χορό κι εγώ για σένα τραγουδώ…», παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που κράτησε περισσότερο από 3 ώρες και εντυπωσίασε με την πληθώρα των παραδοσιακών χορών που αντιπροσωπευτικά παρουσιάστηκαν, από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, όπως την Ήπειρο, τη Σέριφο, τη Τζιά, τους Ασβεστάδες, τα Κύθηρα και τα Μέγαρα. Οι δεκάδες χορευτές από τα παιδικά και ενήλικα τμήματα του Συλλόγου ενθουσίασαν τους θεατές με τις εμφανίσεις τους, οι οποίοι τους επιβράβευσαν πολλές φορές με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

003-7

Στον χαιρετισμό του στους παρισταμένους, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης συνεχάρη τους δασκάλους και τους χορευτές για την εμφάνισή τους καθώς και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γούλα και τα μέλη του Συλλόγου για την άρτια διοργάνωση. Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη σημασία του πολιτιστικού έργου που επιτελούν σύλλογοι όπως το «Ρόδο» που διατηρούν ζωντανή την παράδοσή μας. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η αντιδήμαρχος κα Στέλλα Μαγγίνα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ροδόπολης κ . Μανώλης Κόκκαλης που συνεχάρησαν με τη σειρά τους όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της παράστασης.

008-3

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Γούλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με πολύ μεράκι και αγάπη, για να διατηρηθεί μέσα από τα τμήματα του Συλλόγου η παράδοση καθώς και για να υπάρξει το άρτιο αποτέλεσμα του μουσικοχορευτικού προγράμματος της εκδήλωσης, την επιμέλεια του οποίου είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Παναγιώτης Μπιτάκος και Γιώτα Κωνσταντίνου. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο, τον ΟΝΑΠ Θέσπις και τους χορηγούς για τη στήριξη στις δραστηριότητες του συλλόγου καθώς και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση, που αποτελεί και το κεντρικό πολιτιστικό γεγονός που γίνεται στη Δημοτική Κοινότητα της Ροδόπολης.

006.2

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Κοκμοτός και Ηλίας Υφαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κωστάκης, Αγγελική Πέππα, Παναγιώτης Τσούκας και Κατερίνα Αυγέρη, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αγίου Στεφάνου κ. Μιχάλης Κασαπάκης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Διονύσου κ. Αναστάσιος Μπάσης καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι Ροδόπολης κ.κ. Αποστόλης Ζορμπάς, Παναγιώτης Σεϊντής και Βασίλης Κλεφτάκης.

002-6