logo


Με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου στις 11 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ανάμεσά τους:

*Η δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους του Δήμου, του δικαιώματος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας. Ο τελευταίος, υπενθυμίζεται, σε εγγραφό του στις αρχές του χρόνου, θεωρεί ότι ο Δήμος παράνομα έχει καταλάβει το χώρο, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος υποστηρίζει πως η χρήση του χώρου γίνεται από την εποχή της πρώην Κοινότητας Σταμάτας μέχρι και σήμερα με σύμβαση χρησιδανείου. Η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Μ. Χρηστάκη, καλείται να αποφασίσει την ανάθεση της υπόθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη- δικηγόρο, μια που η Νομική Υπηρεσία του Δήμου δηλώνει αδυναμία “λόγω του τεραστίου όγκου των τρεχουσών και ιδιαίτερα σημαντικών υποθέσεων που επιμελείται”.

*Επιπλέον, από την Τεχνική Υπηρεσία έρχεται η έγκριση δαπάνης για το δίκτυο αποχέτευσης στη Δροσιά, για έργα οδοποιίας στην πόλη, καθώς και για τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

*Τέλος, σε 1 εκατ. ευρώ περίπου για τα έτη 2016-2017-2018 εκτιμάται ότι θα ανέλθει η δαπάνη για την προμήθεια ανταλλακτικών και τη συντήρηση και επισκευή των μεταφορικών μέσων του Δήμου, εργασία που θα ανατεθεί μετά από ανοιχτό διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΙΑΣ
ΘΕΜΑ 1ο: Επείγουσα απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών, αποκατάστασης ζημιών στο κτίριο της Υπηρεσίας ∆όμησης λόγω της Ισχυρής Βροχής και Πλημμύρας της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικών της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού του ∆ήμου ∆ιονύσου» και λήψη σχετικής απόφασης.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για πληρωμή δικαστικής δαπάνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ
ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για ανάθεση σε δικηγόρο (εξωτερικό συνεργάτη) της υπόθεσης διατήρησης χρήσης του χώρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 246.000,00€ στον Κ.Α. 25.7312.0045 του προϋπολογισμού του ∆ήμου ο.ε. 2016 για το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ∆ΙΑΚΛΑ∆ΩΣΕΩΝ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ∆.Κ. ∆ΡΟΣΙΑΣ”.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 266.303,62€ στον Κ.Α. 30.7333.0025 του προϋπολογισμού του ∆ήμου ο.ε. 2016 για το έργο “Ανακατασκευή οδών – ασφαλτοταπήτων και γεφυρών – διαβάσεων ∆. ∆ιονύσου”.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης τμήματος οδού Εργασίας στη ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου».
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 25.000,00€ στον Κ.Α. 15.6261.0005 του προϋπολογισμού του ∆ήμου ο.ε. 2016 για την εργασία “ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ∆ΡΟΣΙΑΣ”.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση συμπληρωματικής δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 130,00€ για τη σύνταξη της μελέτης: «Γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή των αντλιοστασίων ακαθάρτων στη ∆.Κ. Άνοιξης».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ∆απανών και ∆ιάθεση Πιστώσεων Προϋπολογισμού ο.ε. 2016 σχετικά με Επείγουσες Απευθείας Αναθέσεις για Αποκατάσταση Ζημιών από την Ισχυρή Βροχή και Πλημμύρα της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης, ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2016 για την Ανάθεση «Προμήθεια Ανταλλακτικών – Συντήρηση & Επισκευή Μεταφορικών Μέσων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.