logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δωρεάν φιλοξενία των βρεφών και παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων και είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα.

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναντίρρητη ανάγκη για την οικογένεια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι η προετοιμασία για την ένταξη στο σχολικό περιβάλλον και για την σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών.

H Δημοκρατική Ανατροπή ζήτησε την κατάργηση της καταβολής τροφείων από τους γονείς, η οποία υπολογίζεται ότι στο σύνολό της θα αποφέρει έσοδα στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «ΕΣΤΙΑ» ύψους περίπου 55.000,00 ευρώ. Ποσοστό μικρότερο του 5% του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΣΤΙΑΣ, ύψους 1.200.000,00 ευρώ, την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή διαθέτει (εκτός των άλλων) από ίδιους πόρους 550.000,00 ευρώ για την «ιδιωτική» φύλαξη των δημοτικών κτιρίων της πόλης μας.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να εφαρμόσει πραγματική κοινωνική πολιτική και να προβεί στην κατάργηση των τροφείων, απαλλάσσοντας την οικογένεια από πρόσθετα έξοδα, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι δημότες.