logo


Οι φήμες που κυκλοφορούσαν όλο το περασμένο διάστημα αναφορικά με την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτου, επιβεβαιώνονται πλήρως σήμερα: Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Τ. Μπάσης, ως ο σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους από πλευράς επιτυχόντος συνδυασμού στις πρόσφατες εκλογές, κλήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Δημαρχείο για να υπογράψει πρόσκληση συνεδρίασης του Σώματος με θέμα την αποδοχή παραίτησης του κ. Γιαννουλάτου από το αξίωμα και την εκλογή νέου Προέδρου, την προσεχή Τρίτη 21 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

giannoulatos

Ο κ. Γιαννουλάτος, υπενθυμίζεται, υπηρέτησε το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί δυο σχεδόν χρόνια, εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων τόσο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που τον κατηγορούσαν για αυθαιρεσίες και αυταρχισμό, όσο και από συναδέλφους του της Δημοτικής Αρχής, που τον εγκαλούσαν για προνομιακή μεταχείριση των άλλων παρατάξεων. Στην παραίτησή του, της οποίας οι λόγοι δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, παρέμεινε αμετακίνητος παρά τις σχετικές πιέσεις να την ανακαλέσει.

mpasism

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί και τούτο: Ο κ. Μπάσης υπογράφει την πρόσκληση για την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας και ο ίδιος- σύμφωνα με πληροφορίες- υποβάλει προ ημερών την παραίτησή του στο Δήμαρχο, και μάλιστα πολύ προτού ολοκληρωθεί η θητεία του. “Ανασχηματισμός” στις δημοτικές διοικήσεις πραγματοποιείται συνήθως στο μέσο της θητείας, εν προκειμένω στα 2,5 χρόνια, δηλαδή τον προσεχή Φεβρουάριο, εκτός και αν ο Δήμαρχος αντικαταστήσει Αντιδήμαρχο “πριν τη λήξη της θητείας του με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση” (σ.σ. όπως είχε αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όχι πολύ καιρό πριν, με αφορμή τη διένεξη Γ. Καλαφατέλη-Ν. Πέππα).