logo


Συνολικά 2500-έναντι 1350 πέρυσι- παιδιά θα συμμετάσχουν φέτος στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Διονύσου, που ξεκινούν, τόσο το δημιουργικό-καλλιτεχνικό όσο και το αθλητικό, σήμερα σε 4 σχολεία και δυο αθλητικούς χώρους της πόλης. Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι δεύτερη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης, με στόχο- όπως τόνισε στην πρόσφατη σχετική εκδήλωση ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης– να καθιερωθεί ως θεσμός της πόλης, διαβεβαιώνοντας τους γονείς πως “Παιδί και Οικογένεια είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της φροντίδας εκ μέρους του δήμου”. Η εμπειρία από την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος πέρυσι οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των σχολείων όπου υλοποιούνται οι δράσεις, στην ταυτόχρονη έναρξη των δύο προγραμμάτων (δημιουργικού και αθλητικού), καθώς και στην προσθήκη ακόμη μιας περιόδου, από 29 Αυγούστου έως και 9 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο εκ των συναρμοδίων Αντιδημάρχων για την υλοποίηση του προγράμματος Η. Υφαντής αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο facebook:

«Στο πλαίσιο του Σχεδιασμού για την υποστήριξη της Κοινωνικής και Οικογενειακής Συνοχής με Αναφορά στα Παιδιά, ξεκινούν σήμερα οι Καλοκαιρινές Δράσεις Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού 2016.
Στην πρώτη περίοδο συμμετέχουν 850 παιδιά και μέχρι τη λήξη του θερινού προγράμματος θα έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 2500. Πέρυσι, στην πρώτη εφαρμογή, στην πρώτη περίοδο φιλοξενήθηκαν 450 παιδιά και συνολικά 1350. Μέσα στο χρόνο διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές.

Το πρόγραμμα πέτυχε επειδή με συνέπεια και μεθοδικότητα διαγράφηκε ο οργανωτικός-διοικητικός κύκλος από την χάραξη της Στρατηγικής μέχρι την ολοκλήρωση. Και επειδή δόθηκε έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό, την διαρκή αξιολόγηση της ποιότητας, εσωτερική και εξωτερική, την εφαρμογή καινοτομίας, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στην επιλογή συνεργατών και προσωπικού.


Ευχαριστώ θερμά τη Βάσια, για την γερή θεμελίωση, την ακούραστη και αποτελεσματική Ελευθερία, την επινοητική Σέβη, την Μαρία και τη Τζωρτζίνα, για την πολύτιμη υποστήριξη, τον κ. Παρνασσά και την κ. Βορριά, για την συμβολή τους σε θέματα διαδικασιών και εργαλείων πληροφορικής.
Και, τέλος, τον Βασίλη, συν-αρμόδιο αντιδήμαρχο και καλό φίλο γιατί είναι άνθρωπος των λύσεων και όχι των κρίσεων«.