logo


Νέα προκήρυξη, με ημερομηνία 10 Ιουνίου, για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου, δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Η προκήρυξη αφορά στην πλήρωση μιας θέσης, «µε αντικείµενο την παροχή συµβουλών και την διατύπωση εξειδικευµένων γνωµών /απόψεων για θέματα παιδείας και πολιτισµού», που περιλαμβάνουν από τη συντήρηση και την καθαριότητα των σχολείων μέχρι και τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και τα Προγράμματα Δια βίου Μάθησης.

Και πιο συγκεκριμένα, όπως απαριθμώνται επί λέξει:
α) για την καινοτόµο και αποτελεσµατικότερη οργάνωση των δράσεων του ∆ήµου που σχετίζονται µε τα θέµατα παιδείας και πολιτισµού καθώς και την ανταπόκριση των δράσεων αυτών στις µεταβλητές κοινωνικές ανάγκες των οµάδων στόχου.
β) για την ενίσχυση και επιτυχή προβολή των προγραµµάτων δια βίου µάθησης.
γ) για την παρακολούθηση και αποτελεσµατικότερη αντιµετώπιση ζητηµάτων που αφορούν τη συντήρηση και καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.
δ) για την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις) για τους µαθητές και τη συµµετοχή εκπροσώπου του ∆ήµου στην οργανωτική επιτροπή φεστιβάλ τοπικής εµβέλειας.
ε) για την προώθηση και επίλυση ζητηµάτων που αφορούν τη στέγαση δηµόσιων σχολικών µονάδων συµπεριλαµβανοµένης της µίσθωσης ακινήτων.
στ) για την διάθεση διδακτηρίου για χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για πραγµατοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία µε τη σχολική επιτροπή.
ζ) για τη µεταφορά µαθητών από τον τόπο διαµονής στο σχολείο φοίτησης.
η) για τον καθορισµό κοινωφελούς χρήσης των σχολείων σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους.
θ) για την κατανοµή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως, για την παραπάνω προκήρυξη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου πριν από μισή ώρα δήλωσε πλήρη άγνοια, την ίδια άγνοια που δήλωσε και ο Πρόεδρος του υπό κατάργηση ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης. Προσέθεσε πάντως ο κ. Κοκμοτός πως την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των πολλαπλών αναγκών σε θέματα παιδείας και πολιτισμού είχε από παλαιότερα συζητήσει με το Δήμαρχο, στον οποίο, όπως τόνισε, “ανήκει και η τελική αρμοδιότητα αξιοποίησης του εργαλείου των ειδικών συνεργατών”.

Τα θέματα εντούτοις με τα οποία καλείται να ασχοληθεί ο νέος ειδικός συνεργάτης άπτονται των αρμοδιοτήτων και του Αντιδημάρχου και της Επιτροπής που με την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ θα αναλάβει το τρίπτυχο Πολιτισμός- Αθλητισμός-Νεολαία, καθώς και των αρμοδιοτήτων των Σχολικών Επιτροπών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προθεσμία που θέτει η προκήρυξη για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους λήγει πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή της σε μια εφημερίδα.

Αξίζει να τονισθεί, τέλος, πως πριν από 15 ημέρες αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση Δημάρχου, με την οποία προσλαμβάνεται o Χ. Παπαγρηγορίου ως ειδικός συνεργάτης για νομικά θέματα, “υπεύθυνος να παρέχει υπηρεσίες νομικής υποστήριξης του Δήμου και να διατυπώνει συμβουλές και εξειδικευμένες γνώμες, σε όλο το εύρος των θεμάτων αρμοδιότητάς του και των προσόντων του”.