logo


Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, με κριτική σκέψη και σύμμαχους τους δασκάλους και τους γονείς τους, είναι το θέμα της παράστασης «Η φάρμα του Διαδικτύου», που θα φιλοξενήσει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Κρυονερίου η Ένωση Γονέων. Η παράσταση θα έχει δωρεάν είσοδο:

internetsafe1

Διόνυσος, 12 Ιουνίου 2016

Αγαπητοί Γονείς,
Το ΔΣ της Ένωσης φιλοξενεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 18:30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου».
 Στόχος της παράστασης είναι η γνώση των παιδιών στην ορθή, ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου καθώς και την ενδυνάμωσή τους στο να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν με κριτική σκέψη έχοντας ως σύμμαχό τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Μέσα από χαρούμενες και δημιουργικές ιστορίες οι οποίες βασίζονται στη βραβευμένη – διδακτική ανθολογία των συγγραφέων Δρ. Βερόνικας Σαμαρά και κου Γεωργίου Κορμά, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και θα εξοικειωθούν με τα πιο κάτω πολύ σημαντικά ζητήματα, με στόχο να τα προσέχουν σε κάθε διαδικτυακή τους περιήγηση:


α) τα ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και την περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχείων,


β) την αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο,


γ) τη δημοσίευση προσωπικών τους φωτογραφιών,


δ) την αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, και


ε) το ρατσισμό στο Διαδίκτυο και τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας στους εικονικούς κόσμους.


Ειδικότερα, με μοχλό τη διασκέδαση και τους πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι μαθητές θα αποκομίσουν πολύ σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την ανοχή, την αποδοχή του διαφορετικού και την ισότητα όλων μας στο Διαδίκτυο.

Επιθυμία του ΔΣ ήταν η παράσταση να παρουσιαστεί σε ανοικτό χώρο και να υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όσο πιο πολλοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δήμου μας ήταν δυνατόν. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί και η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου.

Εκτιμώντας την αξία της ενίσχυσης των παιδιών μας απέναντι στους κινδύνους της μη σωστής χρήσης του διαδικτύου, σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η παράσταση θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά με οικονομική επιβάρυνση της Ένωσης Γονέων.

Για κάθε λεπτομέρεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πιο κάτω μέλη του ΔΣ :
Τόκα Αλεξάνδρα: 6974857220
Λιακέα Βάνα: 6973698214
Αργυροπούλου Λένα: 6982341195

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου
http://www.enosigoneondionisou.gr/
enosigoneondionisou@gmail.com