logo


Τη σταθερή θέση της για τη μη τοποθέτηση διοδίων, και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό, επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου στο παρακάτω Δελτίο Τύπου, αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων “πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών και με συγκεκριμένες προσκλήσεις «ημετέρων» για συμμετοχή, χωρίς να κληθούν φορείς, σύλλογοι και δημοτικές παρατάξεις”:

Το θέμα της τοποθέτησης σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου έχει έρθει, εδώ και λίγο καιρό, και πάλι στην επικαιρότητα και απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες.
Δυστυχώς όμως, ένα θέμα που ένωσε πραγματικά κατά το παρελθόν όλους τους κατοίκους, τις παρατάξεις, τους φορείς και τους Δήμους της περιοχής, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και άσκησης μικροκομματικής πολιτικής, από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα υπογράφοντας δεσμευτικές συμβάσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Η ΔΑΔΙΟΝ με σαφή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή, συνυπογράφει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την μη τοποθέτηση διοδίων και ιδιαίτερα σε τοποθέτηση νέων μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.
Παραμένει σταθερή στην θέση της καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου και των παράπλευρων οδών, για την ρύθμιση του αναμενόμενου κυκλοφοριακού φόρτου, για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως, δεν έχει ληφθεί πρόνοια για ειδική προνομιακή οικονομική μεταχείριση των κατοίκων.
Κάθε άλλη τοποθέτηση αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας και διαχέεται από εκείνους που πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών και με συγκεκριμένες προσκλήσεις «ημετέρων» για συμμετοχή, χωρίς να κληθούν φορείς, σύλλογοι και δημοτικές παρατάξεις.
Τονίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν ληφθεί ομόφωνα αποφάσεις και υπογραφεί αντίστοιχα ψηφίσματα, στα οποία έχει πρωτοστατήσει η ΔΑΔΙΟΝ.
Για τα υπόλοιπα, οι εξελίξεις τρέχουν και από κοινού, όλοι οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι, θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα, όταν θα υπάρξει επίσημη και έγκυρη ενημέρωση με διαφανείς διαδικασίες.