logo


Την επόμενη κίνηση των δήμων για την εκπαίδευση του προσωπικού περιμένει το Υπουργείο Εργασίας για την συγκρότηση των Κέντρων Κοινότητας που όπως προγραμματίζεται θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Ήδη το ΕΚΔΑΑ έχει εκπονήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα και αναμένει να συγκεντρώσει το ήδη υπάρχον προσωπικό που θα δηλώσουν οι δήμοι για να το εκπαιδεύσει.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Ενταξης, οι δήμοι έχουν την απόλυτη ευθύνη για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου καθώς και για τον ορισμό του προσωπικού που ήδη ασχολείται με τις δομές πρόνοιας.

Το θεσμικό πλαίσιο είναι έτοιμο, τα χρήματα από το ΕΣΠΑ εξασφαλισμένα μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εκπαίδευσης με το υπάρχον προσωπικό, στη συνέχεια θα προκηρυχθούν νέες θέσεις προσωπικού για την καλύτερη στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας που θα αναλάβουν συνολικά την πολιτική πρόνοιας στους δήμους.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τα Κέντρα αφορούν, κυρίως, τις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πολιτών, όπως άστεγοι, άποροι, ΑμΕΑ, Ρομά, μετανάστες, θα λειτουργούν ως συμπληρωματικές δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων δήμων και οι πολίτες θα ενημερώνονται σχετικά με τις προνοιακές παροχές, τα προνοιακά επιδόματα και τις δράσεις αλληλεγγύης.

πηγή: myota.gr