logo


Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στο Δήμο Διονύσου από την προχθεσινή θεομηνία, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδια, Διοικητικού Β. Ρηγοπούλου και Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτού, των εντεταλμένων Πολιτικής Προστασίας Π. Τσούκα, Πολεοδομίας Π. Ταουξή και Πρασίνου Α. Πέππα, των Διευθυντών από τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Τεχνικών Έργων, όπου παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Τσούκας, αποφασίσθηκε να υποβληθεί πρόταση προς την Περιφέρεια και τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών που επλήγησαν καθώς και για την επούλωση των πληγών της πόλης.

Έτσι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ενοικίαση μηχανημάτων και την παροχή υπηρεσιών, με στόχο να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές που σημειώθηκαν σε ρέματα, δρόμους, μάντρες και κτήρια, ενώ κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας καταγράφουν από χθες τις ζημιές: “Τέτοια βροχή και τέτοιες καταστροφές δεν θυμάμαι να έχω βιώσει ποτέ στο παρελθόν”, υπογραμμίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος.

Χρηματικό βοήθημα, τέλος, ύψους περίπου 580 ευρώ, θα δοθεί στους πληγέντες από τη θεομηνία κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως αν και μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε έξι από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες, φαίνεται πως το Κρυονέρι βγήκε αλώβητο από τη δυνατή νεροποντή.

“Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Δήμο- Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι, υπηρεσίες- βρισκόμαστε επί ποδός για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των πολιτών, αλλά και για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα στις υποδομές. Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα όλα τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον”, τονίζει ο κ. Τσούκας.