logo


Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Διονύσου περιόδευσε την Τετάρτη 8 Ιουνίου τις πληγείσες από τα προχθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές και για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε η παντελής απουσία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Σχετικό είναι και το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο με απόλυτη ευθύνη των προηγούμενων αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής, έχει σαν αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να πλημυρίζουν και να καταστρέφονται περιουσίες συνδημοτών μας. Σπίτια και καταστήματα, που είναι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, καταστρέφονται σε λίγα λεπτά και φέρνουν σε απόγνωση δεκάδες
 οικογένειες.


Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι μεγάλη γιατί:


 Δεν έχει εκπονήσει και υλοποιήσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.


 Η αποχέτευση αλλά και οι αγωγοί των όμβριων υδάτων ή είναι στάσιμοι ή προχωράνε με ρυθμούς χελώνας.


 Η χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ πάει σε επιλεγμένες δράσεις από την ΕΕ εκτός από έργα υποδομής. Πάει για την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες όπως την αντιπλημμυρική προστασία και την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και όμβριων υδάτων.


 Αποδέχεται την κυβερνητική πολιτική υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, την υλοποιεί με ευλάβεια, δεν διεκδικεί και για όποια υπηρεσία ή έργα γίνονται, τα παίρνει από τους δημότες μέσα από την ανταποδοτικότητα.


Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους πληγέντες να διεκδικήσουν άμεσα από τον Δήμο:


1. Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με καταβολή αποζημίωσης στο ύψος των πραγματικών αναγκών από τις καταστροφές.


2. Να προχωρήσει άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο με προτεραιότητα τις περιοχές που μόνιμα πλήττονται.

Σε αυτό τον αγώνα η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μπροστά και μαζί τους.