logo


Την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, με το πλέον ενδιαφέρον να αφορά στην άδεια κυλικείου μέσα στο χώρο των κατασκηνώσεων του ΤΥΠΕΤ, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, στις 11 Μαϊου, όπου εκφράστηκαν ισχυρές επιφυλάξεις, από τους παριστάμενους δημοτικούς σύμβούλους Γ. Τσουδερό (Ενωτική Πρωτοβουλία) και Γ. Φωτάκη (Νέα Πνοή για το Διόνυσο), ενώ προαναγγέλθηκαν μέχρι και κινητοποιήσεις κατοίκων “εναντίον πιθανής αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της περιοχής”. Όπως είχε καταγράψει τότε η Οδός Διονύσου, οι δυο αιρετοί επέμειναν πως η χρήση κυλικείου απαγορεύεται από το Διάταγμα του 1979 που καθορίζει τις χρήσεις γης στο Διόνυσο. Προς τούτο επικαλέστηκαν τη σχετική γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία σε απαντητικό έγγραφο προς το ΤΥΠΕΤ παραπέμπει στο άρθρο 3 του παραπάνω Π.Δ. που απαγορεύει κάθε άλλη χρήση πλην κατοικίας στο Διόνυσο. Επιπροσθέτως τόνισαν την ξαφνική, όπως την είχαν αποκαλέσει, πρωτοβουλία του ΤΥΠΕΤ να νομιμοποιήσει κάτι που λειτουργεί μέσα στις Κατασκηνώσεις ατύπως και “λάθρα” εδώ και χρόνια, γεγονός που- όπως είπαν- επιβάλλει περαιτέρω έρευνα τόσο από την Τεχνική όσο και από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Στη συζήτηση είχε παρέμβει και ο Κ. Μπομπής εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου που χαρακτήρισε Κερκόπορτα την προέγκριση άδειας για το κυλικείο.

Με την απόφασή του, τέλος, το Τοπικό Συμβούλιο έδινε την προέγκριση αδείας για το διάστημα λειτουργίας των κατασκηνώσεων και μόνον, χωρίς να επιτρέπεται αφενός μεν η διάθεση προϊόντων εκτός του χώρου και αφετέρου η μεταβίβαση της άδειας.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Δροσιάς, αυτή σύμφωνα με σχετική απόφαση του εκεί Τοπικού Συμβουλίου, τα καταστήματα πρέπει να αφήνουν κατ’ ελάχιστον 2,5 μέτρα ελεύθερου πεζόδρομου προς την πλευρά της πλατείας, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ, και ιδιαιτέρως το πεντάμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, καθώς και να μεριμνούν για την καθαριότητα του γύρω χώρου. Η απόφαση του Τοπικού της Δροσιάς περιλαμβάνει ακόμη το ερώτημα της διακοπής της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στο τμήμα της οδού Στ. Πετρίτη, από τη Λ. Μαραθώνος μέχρι την Πευκών, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και από τις 6 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Γνωμοδότηση σχετική με την χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης από τα καταστήματα.
ΘΕΜΑ 2ο: Eγκατάσταση νέας τριφασικής παροχής 3Χ40Α στη ΔΚ Άνοιξης.
ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την προέγκριση άδειας λειτουργίας και ίδρυσης καταστήματος ΚΥΕ επιχείρησης μαζικής εστίασης-πρόχειρου γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας) εντός των κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ της Εθνικής Τράπεζας που εκπροσωπείται από τον κ. Ιωάννη Ψωμιάδη του Θεοδώρου.